Potatis- och batatgratäng

Potatis- och batatgratäng

Här ett riktigt gott alternativ till klassisk potatisgratäng, denna version får lite sötma från bataten och passar utmärkt såväl till fest som vardag.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Potatis- och batatgratäng med rosmarin

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

800g Potatis
300g Batat
100g Lök
2st Vitlöksklyftor
2kvistar Rosmarin
50g Riven ost
5dl Grädde
1st Grönsaksbuljongtärning
2tsk Socker
1tsk Salt
30g Smör
1 mm Svartpeppar
  1. Skala potatis, batat, lök och vitlök, skär rotsakerna i tunna skivor, finhacka rosmarin.
  2. Blanda alla rotsaker, rosmarinen och osten i en ungsfast gratängform, (20x30 cm).
  3. Koka upp grädden tillsammans med smör, salt, socker, buljongtärning och svartpeppar.
  4. Häll gräddblandningen över potatisblandningen i formen, grädda i ugnen på 150 grader 30 minuter, ta ut och rör om allting så att värmen i gratängen fördelas.
  5. Sätt tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 45 minuter.
  6. Om gratängen ännu är lös i mitten, eftergrädda på 120 grader 30-60 minuter till.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Potatis- och batatgratäng

Här ett riktigt gott alternativ till klassisk potatisgratäng, denna version får lite sötma från bataten och passar utmärkt såväl till fest som vardag.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Potatis- och batatgratäng med rosmarin

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

800g Potatis
300g Batat
100g Lök
2st Vitlöksklyftor
2kvistar Rosmarin
50g Riven ost
5dl Grädde
1st Grönsaksbuljongtärning
2tsk Socker
1tsk Salt
30g Smör
1 mm Svartpeppar
  1. Skala potatis, batat, lök och vitlök, skär rotsakerna i tunna skivor, finhacka rosmarin.
  2. Blanda alla rotsaker, rosmarinen och osten i en ungsfast gratängform, (20x30 cm).
  3. Koka upp grädden tillsammans med smör, salt, socker, buljongtärning och svartpeppar.
  4. Häll gräddblandningen över potatisblandningen i formen, grädda i ugnen på 150 grader 30 minuter, ta ut och rör om allting så att värmen i gratängen fördelas.
  5. Sätt tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 45 minuter.
  6. Om gratängen ännu är lös i mitten, eftergrädda på 120 grader 30-60 minuter till.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Potatis- och batatgratäng
Potatis- och batatgratäng
Här ett riktigt gott alternativ till klassisk potatisgratäng, denna version får lite sötma från bataten och passar utmärkt såväl till fest som vardag.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

800g Potatis
300g Batat
100g Lök
2st Vitlöksklyftor
2kvistar Rosmarin
50g Riven ost
5dl Grädde
1st Grönsaksbuljongtärning
2tsk Socker
1tsk Salt
30g Smör
1 mm Svartpeppar

Ohjeet

  1. Skala potatis, batat, lök och vitlök, skär rotsakerna i tunna skivor, finhacka rosmarin.
  2. Blanda alla rotsaker, rosmarinen och osten i en ungsfast gratängform, (20x30 cm).
  3. Koka upp grädden tillsammans med smör, salt, socker, buljongtärning och svartpeppar.
  4. Häll gräddblandningen över potatisblandningen i formen, grädda i ugnen på 150 grader 30 minuter, ta ut och rör om allting så att värmen i gratängen fördelas.
  5. Sätt tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 45 minuter.
  6. Om gratängen ännu är lös i mitten, eftergrädda på 120 grader 30-60 minuter till.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Rostade ugnsgrönsaker
Ugnsrostad grönsaker

Rostade ugnsgrönsaker som sådana eller med tillbehör.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolibiffar
Broccolibiffar med ost och paprika

Vegetariska biffar som får lite sting genom att riva tex chiliost

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Galette
Galette med tomat och rödbeta

En vacker och smakrik galette.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Nötchoklad med saltkaramell
Julens bästa nötchoklad

Till kaffet eller efterrättsbordet.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikasallad
Paprika- & kikärtssallad

Matig sallad som passar såväl som mellanmål som middag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Batatsnittar
Batatsnittar

Glutenfria snittar!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Pepparkakssmoothie
Pepparkakssmoothie

Lämna bort honungen och välj glutenfria pepparkakor så har du en glutenfri vegansk smoothie!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Pasta med tomatpesto
Pasta med tomatpesto

Rätten fås glutenfri genom att välja en glutenfri pasta.