Potatis- och batatgratäng

Potatis- och batatgratäng

Här ett riktigt gott alternativ till klassisk potatisgratäng, denna version får lite sötma från bataten och passar utmärkt såväl till fest som vardag.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Potatis- och batatgratäng med rosmarin

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

800g Potatis
300g Batat
100g Lök
2st Vitlöksklyftor
2kvistar Rosmarin
50g Riven ost
5dl Grädde
1st Grönsaksbuljongtärning
2tsk Socker
1tsk Salt
30g Smör
1 mm Svartpeppar
  1. Skala potatis, batat, lök och vitlök, skär rotsakerna i tunna skivor, finhacka rosmarin.
  2. Blanda alla rotsaker, rosmarinen och osten i en ungsfast gratängform, (20x30 cm).
  3. Koka upp grädden tillsammans med smör, salt, socker, buljongtärning och svartpeppar.
  4. Häll gräddblandningen över potatisblandningen i formen, grädda i ugnen på 150 grader 30 minuter, ta ut och rör om allting så att värmen i gratängen fördelas.
  5. Sätt tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 45 minuter.
  6. Om gratängen ännu är lös i mitten, eftergrädda på 120 grader 30-60 minuter till.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Potatis- och batatgratäng

Här ett riktigt gott alternativ till klassisk potatisgratäng, denna version får lite sötma från bataten och passar utmärkt såväl till fest som vardag.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Potatis- och batatgratäng med rosmarin

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

800g Potatis
300g Batat
100g Lök
2st Vitlöksklyftor
2kvistar Rosmarin
50g Riven ost
5dl Grädde
1st Grönsaksbuljongtärning
2tsk Socker
1tsk Salt
30g Smör
1 mm Svartpeppar
  1. Skala potatis, batat, lök och vitlök, skär rotsakerna i tunna skivor, finhacka rosmarin.
  2. Blanda alla rotsaker, rosmarinen och osten i en ungsfast gratängform, (20x30 cm).
  3. Koka upp grädden tillsammans med smör, salt, socker, buljongtärning och svartpeppar.
  4. Häll gräddblandningen över potatisblandningen i formen, grädda i ugnen på 150 grader 30 minuter, ta ut och rör om allting så att värmen i gratängen fördelas.
  5. Sätt tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 45 minuter.
  6. Om gratängen ännu är lös i mitten, eftergrädda på 120 grader 30-60 minuter till.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Potatis- och batatgratäng
Potatis- och batatgratäng
Här ett riktigt gott alternativ till klassisk potatisgratäng, denna version får lite sötma från bataten och passar utmärkt såväl till fest som vardag.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

800g Potatis
300g Batat
100g Lök
2st Vitlöksklyftor
2kvistar Rosmarin
50g Riven ost
5dl Grädde
1st Grönsaksbuljongtärning
2tsk Socker
1tsk Salt
30g Smör
1 mm Svartpeppar

Ohjeet

  1. Skala potatis, batat, lök och vitlök, skär rotsakerna i tunna skivor, finhacka rosmarin.
  2. Blanda alla rotsaker, rosmarinen och osten i en ungsfast gratängform, (20x30 cm).
  3. Koka upp grädden tillsammans med smör, salt, socker, buljongtärning och svartpeppar.
  4. Häll gräddblandningen över potatisblandningen i formen, grädda i ugnen på 150 grader 30 minuter, ta ut och rör om allting så att värmen i gratängen fördelas.
  5. Sätt tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 45 minuter.
  6. Om gratängen ännu är lös i mitten, eftergrädda på 120 grader 30-60 minuter till.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.