
![]() |
Potatis- och batatgratäng
Här ett riktigt gott alternativ till klassisk potatisgratäng, denna version får lite sötma från bataten och passar utmärkt såväl till fest som vardag.
Potatis- och batatgratäng med rosmarin
|
|
![]() |
Potatis- och batatgratäng
Här ett riktigt gott alternativ till klassisk potatisgratäng, denna version får lite sötma från bataten och passar utmärkt såväl till fest som vardag.
Potatis- och batatgratäng med rosmarin
|
![]() |

Potatis- och batatgratäng
Här ett riktigt gott alternativ till klassisk potatisgratäng, denna version får lite sötma från bataten och passar utmärkt såväl till fest som vardag.
800g | Potatis |
300g | Batat |
100g | Lök |
2st | Vitlöksklyftor |
2kvistar | Rosmarin |
50g | Riven ost |
5dl | Grädde |
1st | Grönsaksbuljongtärning |
2tsk | Socker |
1tsk | Salt |
30g | Smör |
1 mm | Svartpeppar |
- Skala potatis, batat, lök och vitlök, skär rotsakerna i tunna skivor, finhacka rosmarin.
- Blanda alla rotsaker, rosmarinen och osten i en ungsfast gratängform, (20x30 cm).
- Koka upp grädden tillsammans med smör, salt, socker, buljongtärning och svartpeppar.
- Häll gräddblandningen över potatisblandningen i formen, grädda i ugnen på 150 grader 30 minuter, ta ut och rör om allting så att värmen i gratängen fördelas.
- Sätt tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 45 minuter.
- Om gratängen ännu är lös i mitten, eftergrädda på 120 grader 30-60 minuter till.