Kasvisreseptit

Potatis- och batatgratäng

Här ett riktigt gott alternativ till klassisk potatisgratäng, denna version får lite sötma från bataten och passar utmärkt såväl till fest som vardag.
(0)
(1010)
Tulosta
800gPotatis
300g Batat
100gLök
2stVitlöksklyftor
2kvistarRosmarin
50gRiven ost
5dlGrädde
1stGrönsaksbuljongtärning
2tsksocker
1tskSalt
30gSmör
1mmSvartpeppar
  1. Skala potatis, batat, lök och vitlök, skär rotsakerna i tunna skivor, finhacka rosmarin.
  2. Blanda alla rotsaker, rosmarinen och osten i en ungsfast gratängform, (20x30 cm).
  3. Koka upp grädden tillsammans med smör, salt, socker, buljongtärning och svartpeppar.
  4. Häll gräddblandningen över potatisblandningen i formen, grädda i ugnen på 150 grader 30 minuter, ta ut och rör om allting så att värmen i gratängen fördelas.
  5. Sätt tillbaka i ugnen och grädda ytterligare 45 minuter.
  6. Om gratängen ännu är lös i mitten, eftergrädda på 120 grader 30-60 minuter till.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.