Kasvisreseptit Reseptikuva puuttuu

Proteinknäcke

Superenkelt fröknäcke, som har rejält med protein, fibrer och godartade fetter. Kan enkelt också ändras enligt vilka frön, mjöl och flingor som råkar finnas i skåpet.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Super enkelt fröknäcke som innehåller mycket protein och fibrer.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1dl Havreflingor eller -kli
1dl Sesamfrön
1dl Solrosfrön
0,5dl Linfrön
1,5dl Ärtproteinkross
1dl Vete-, graham- eller majsmjöl
1dl Rypsolja
1,5dl Salt
1,5dl Varmt vatten
  1. Lägg på ugnen på 150 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och kokat vatten och blanda jämt.
  3. Tryck degen på bakplåtspapper till en tunn massa lika stor som plåten.
  4. Grädda i 150 grader i ca 40 minuter, varefter du kan stänga av ugnen.
  5. Kontrolera så att knäcket inte hunnit blir brunt på kanterna.
  6. Om kanterna börjat bli bruna lyft ut ur ugnen för att svalna.
  7. Om inte låt knäcket lämna i eftervärmen och torka ännu.
  8. Förvara i papperspåse eller burk.
  9. För att få glutenfritt knäcke använd majsmjöl och välj glutenfria havreflingor.

Kock:

Leena KuusistoLeena Kuusisto

Testa som följande

Proteinknäcke

Superenkelt fröknäcke, som har rejält med protein, fibrer och godartade fetter. Kan enkelt också ändras enligt vilka frön, mjöl och flingor som råkar finnas i skåpet.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Super enkelt fröknäcke som innehåller mycket protein och fibrer.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1dl Havreflingor eller -kli
1dl Sesamfrön
1dl Solrosfrön
0,5dl Linfrön
1,5dl Ärtproteinkross
1dl Vete-, graham- eller majsmjöl
1dl Rypsolja
1,5dl Salt
1,5dl Varmt vatten
  1. Lägg på ugnen på 150 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och kokat vatten och blanda jämt.
  3. Tryck degen på bakplåtspapper till en tunn massa lika stor som plåten.
  4. Grädda i 150 grader i ca 40 minuter, varefter du kan stänga av ugnen.
  5. Kontrolera så att knäcket inte hunnit blir brunt på kanterna.
  6. Om kanterna börjat bli bruna lyft ut ur ugnen för att svalna.
  7. Om inte låt knäcket lämna i eftervärmen och torka ännu.
  8. Förvara i papperspåse eller burk.
  9. För att få glutenfritt knäcke använd majsmjöl och välj glutenfria havreflingor.

Kock:

Leena KuusistoLeena Kuusisto

Testa som följande

Kasvisreseptit Reseptikuva puuttuu
Proteinknäcke
Superenkelt fröknäcke, som har rejält med protein, fibrer och godartade fetter. Kan enkelt också ändras enligt vilka frön, mjöl och flingor som råkar finnas i skåpet.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

1dl Havreflingor eller -kli
1dl Sesamfrön
1dl Solrosfrön
0,5dl Linfrön
1,5dl Ärtproteinkross
1dl Vete-, graham- eller majsmjöl
1dl Rypsolja
1,5dl Salt
1,5dl Varmt vatten

Ohjeet

  1. Lägg på ugnen på 150 grader.
  2. Blanda ihop alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt olja och kokat vatten och blanda jämt.
  3. Tryck degen på bakplåtspapper till en tunn massa lika stor som plåten.
  4. Grädda i 150 grader i ca 40 minuter, varefter du kan stänga av ugnen.
  5. Kontrolera så att knäcket inte hunnit blir brunt på kanterna.
  6. Om kanterna börjat bli bruna lyft ut ur ugnen för att svalna.
  7. Om inte låt knäcket lämna i eftervärmen och torka ännu.
  8. Förvara i papperspåse eller burk.
  9. För att få glutenfritt knäcke använd majsmjöl och välj glutenfria havreflingor.

Kock:

Leena KuusistoLeena Kuusisto

Testa som följande

Blåbärscheesecake
Blåbärscheesecake i glas

Sötad med enbart honung!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Svampsoppa
Svampsoppa

Snabbt och enkelt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Glutenfria semlor
Glutenfria semlor med tomat & zucchini

Glutenfria semlor med tomat & zucchini

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.