Fylld zucchini

Kategorier

Svårighetsgrad

Risonifylld aubergine

Risoni är en pastasort, lär ha uppkommit från avsaknaden av ris vid italenska middagsbord förr i tiden! Risoni kan i många fall användas som ris, men också på samma sätt som övriga pastasorter, så användbarheten är stor på detta lilla gryn!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Risonifylld aubergine

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Aubergine
2st Aubergine
1tsk Salt
0,5dl Olivolja
Fyllning
1st Morot
2st Inhemska tomater
10g Bladpersilja
1,5dl Risonigryn
2msk Kapris
1msk Olivolja
2tsk Vetemjöl
2dl Vatten
2tsk Grönsaksfond
80g Smetana
Inkråmet från aubergine
50g Riven ost
Aubergine
  1. Tvätta auberginerna, halvera på längden.
  2. Skär djupa snitt i köttet på den skurna sidan.
  3. Strö över salt och ringla över olivolja.
  4. Låt auberginen ”svettas” 15-20 minuter innan den steks i ugn på 200 grader i 12 minuter.
  5. Gör under tiden fyllningen
Fyllning
  1. Skala moroten och tvätta tomaterna.
  2. Skär morot och tomater i små tärningar, finhacka persiljan.
  3. Fräs grönsakerna, kaprisen samt risonigrynen i olivolja, fräs mot slutet med vetemjölet.
  4. Späd på med vatten och grönsaksfond, låt puttra tills risonin tjocknar, tillsätt smetanan och låt puttra vidare tills konsistensen är fast.
  5. Gröp ur de avsvalnade aurberginerna och blanda med inkråmet i risonin.
  6. Fyll de urgröpta auberginerna med massan, toppa med riven ost.
  7. Gratinera i 200 gradig ugn ca 15 minuter.
  8. Servera tillsammans med grönsallad och t.ex tzatziki.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Risonifylld aubergine

Risoni är en pastasort, lär ha uppkommit från avsaknaden av ris vid italenska middagsbord förr i tiden! Risoni kan i många fall användas som ris, men också på samma sätt som övriga pastasorter, så användbarheten är stor på detta lilla gryn!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Risonifylld aubergine

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Aubergine
2st Aubergine
1tsk Salt
0,5dl Olivolja
Fyllning
1st Morot
2st Inhemska tomater
10g Bladpersilja
1,5dl Risonigryn
2msk Kapris
1msk Olivolja
2tsk Vetemjöl
2dl Vatten
2tsk Grönsaksfond
80g Smetana
Inkråmet från aubergine
50g Riven ost
Aubergine
  1. Tvätta auberginerna, halvera på längden.
  2. Skär djupa snitt i köttet på den skurna sidan.
  3. Strö över salt och ringla över olivolja.
  4. Låt auberginen ”svettas” 15-20 minuter innan den steks i ugn på 200 grader i 12 minuter.
  5. Gör under tiden fyllningen
Fyllning
  1. Skala moroten och tvätta tomaterna.
  2. Skär morot och tomater i små tärningar, finhacka persiljan.
  3. Fräs grönsakerna, kaprisen samt risonigrynen i olivolja, fräs mot slutet med vetemjölet.
  4. Späd på med vatten och grönsaksfond, låt puttra tills risonin tjocknar, tillsätt smetanan och låt puttra vidare tills konsistensen är fast.
  5. Gröp ur de avsvalnade aurberginerna och blanda med inkråmet i risonin.
  6. Fyll de urgröpta auberginerna med massan, toppa med riven ost.
  7. Gratinera i 200 gradig ugn ca 15 minuter.
  8. Servera tillsammans med grönsallad och t.ex tzatziki.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svårighetsgrad

Fylld zucchini
Risonifylld aubergine
Risoni är en pastasort, lär ha uppkommit från avsaknaden av ris vid italenska middagsbord förr i tiden! Risoni kan i många fall användas som ris, men också på samma sätt som övriga pastasorter, så användbarheten är stor på detta lilla gryn!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

Aubergine
2st Aubergine
1tsk Salt
0,5dl Olivolja
Fyllning
1st Morot
2st Inhemska tomater
10g Bladpersilja
1,5dl Risonigryn
2msk Kapris
1msk Olivolja
2tsk Vetemjöl
2dl Vatten
2tsk Grönsaksfond
80g Smetana
Inkråmet från aubergine
50g Riven ost

Ohjeet

Aubergine
  1. Tvätta auberginerna, halvera på längden.
  2. Skär djupa snitt i köttet på den skurna sidan.
  3. Strö över salt och ringla över olivolja.
  4. Låt auberginen ”svettas” 15-20 minuter innan den steks i ugn på 200 grader i 12 minuter.
  5. Gör under tiden fyllningen
Fyllning
  1. Skala moroten och tvätta tomaterna.
  2. Skär morot och tomater i små tärningar, finhacka persiljan.
  3. Fräs grönsakerna, kaprisen samt risonigrynen i olivolja, fräs mot slutet med vetemjölet.
  4. Späd på med vatten och grönsaksfond, låt puttra tills risonin tjocknar, tillsätt smetanan och låt puttra vidare tills konsistensen är fast.
  5. Gröp ur de avsvalnade aurberginerna och blanda med inkråmet i risonin.
  6. Fyll de urgröpta auberginerna med massan, toppa med riven ost.
  7. Gratinera i 200 gradig ugn ca 15 minuter.
  8. Servera tillsammans med grönsallad och t.ex tzatziki.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.