Rödbets- och bovetebiffar
Rödbetorna ger en trevlig färg på tallriken.
Portioner Förberedelsetid
4portion 40minuter
Tillagningstid
10minuter
Portioner Förberedelsetid
4portion 40minuter
Tillagningstid
10minuter
Ingredienser
  • 500g Rödbetor
  • 1/2kruka Persilja
  • 4msk Kikärtsmjöl
  • 250g Bovetegryn, kokta
  • 1tl Salt
  • 1dl Sojagrädde
  • 1krm Vitpeppar
  • Ryps eller rapsolja till stekning
Instruktioner
  1. Skala rödbetorna och skär i mindre bitar.
  2. Kör alla ingredienser i en matberedare tills du har en lätt grynig massa.
  3. Smaka av med smeten ifall det behövs mer salt eller peppar.
  4. Låt smeten svälla ca en halv timme.
  5. Forma smeten till ca 4-5 cm:s bullar, platta ut mellan hadflatorna till ca 2 cm tjocka biffar.
  6. Stek i rikligt med rypsolja i medelvarm stekpanna.
  7. Sväng biffarna försiktigt så att dom inte går sönder.
  8. Servera med t.ex hummus, groddar och kokade grönsaker.
Receptanteckningar

Rödbets- och bovetebiffar