
![]() |
Rödbetsmuffins med choklad
Muffins med riktig choklad!
Rödbetsmuffins med choklad
Muffinsarna:
Frosting:
|
Muffinsarna
Frosting
Dekorering
|
![]() |
Rödbetsmuffins med choklad
Muffins med riktig choklad!
Rödbetsmuffins med choklad
|
![]() |

Rödbetsmuffins med choklad
Muffins med riktig choklad!
Muffinsarna:
125g | Smör |
200g | Mörk choklad |
2,5dl | Vetemjöl |
1tsk | Vaniljsocker |
2tsk | Bakpulver |
1dl | Socker |
3st | Rödbetor |
1st | Ägg |
1dl | Mjölk |
Frosting:
40g | Rumstempererat smör |
100g | Färskost |
1,5dl | Florsocker |
Florsocker eller citronmeliss till servering |
Muffinsarna
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smör och choklad (80 gram) i en skål över en kastrull med hett vatten.
- Låt svalna.
- Blanda i en skilld skål ihop mjöl, vaniljsocker, bakpulver och socker.
- Skala och råriv rödbetorna på den finare sidan av rivjärnet, blanda med chokladsmeten.
- Tillsätt ägg och mjölk, rör till en jämn blandning.
- Blanda ihop skålen med torra ingredienser med smeten.
- Fyll 12 st muffinsformar med smet till ca ¾, pressa i en bit choklad i varje muffins.
- Grädda i 200 grader varm ugn ca 20 minuter.
- Låt svalna helt.
Frosting
- Vispa ihop alla ingredienser till frostingen.
- Fördela på alla muffins genom att klicka eller spritsa valfirtt mönster.
Dekorering
- Pudra över florsocker. Och dekorera med t.ex citronmeliss.