
![]() |
Rödkåls-havsalgssallad med fänkolsstjälkar
En speciell kombination som är överraskande lättlagad och välsmakande. På bilden dulse-algen men alla alger kan användas – enligt smak och tillgång.
Härlig fräsch sallad med smak av havet.
Kål
Salladssås (vinägrett)
Tillbehör
|
|
![]() |
Rödkåls-havsalgssallad med fänkolsstjälkar
En speciell kombination som är överraskande lättlagad och välsmakande. På bilden dulse-algen men alla alger kan användas – enligt smak och tillgång.
Härlig fräsch sallad med smak av havet.
|
![]() |

Rödkåls-havsalgssallad med fänkolsstjälkar
En speciell kombination som är överraskande lättlagad och välsmakande. På bilden dulse-algen men alla alger kan användas – enligt smak och tillgång.
Kål
0,5st | Rödkål |
1tsk | Havssalt |
2tsk | Fänkålsfrön |
Svartpeppar från kvarn |
Salladssås (vinägrett)
2 msk | Dijonsenap |
4msk | Citronsaft |
1dl | Olivolja |
0,5dl | Solrosolja |
0,5st | Vitlöksklyfta |
Havssalt |
Svartpeppar från kvarn |
Tillbehör
1dl | Torkade havsalger |
1knippe | Dill kvistar |
- Skiva kålen tunt med en köksmandolin.
- Blanda ingredienserna till salladssåsen i en skål.
- Blanda sedan alla ingredienser i en stor skål tillsätt salladssåsen. Blanda väl.
- Blötlägg algerna tills de är saftiga.
- Blanda alla ingredienser i ett vitt kärl och lägg upp i serveringsskålar.
- Servera med ätpinnar – för en mer exotisk upplevelse.