Rödkåls-havsalgssallad med fänkolsstjälkar
En speciell kombination som är överraskande lättlagad och välsmakande. På bilden dulse-algen men alla alger kan användas – enligt smak och tillgång.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Kål
  • 0,5st Rödkål
  • 1tsk Havssalt
  • 2tsk Fänkålsfrön
  • Svartpeppar från kvarn
Salladssås (vinägrett)
  • 2 msk Dijonsenap
  • 4msk Citronsaft
  • 1dl Olivolja
  • 0,5dl Solrosolja
  • 0,5st Vitlöksklyfta
  • Havssalt
  • Svartpeppar från kvarn
Tillbehör
  • 1dl Torkade havsalger
  • 1knippe Dill kvistar
Instruktioner
  1. Skiva kålen tunt med en köksmandolin.
  2. Blanda ingredienserna till salladssåsen i en skål.
  3. Blanda sedan alla ingredienser i en stor skål tillsätt salladssåsen. Blanda väl.
  4. Blötlägg algerna tills de är saftiga.
  5. Blanda alla ingredienser i ett vitt kärl och lägg upp i serveringsskålar.
  6. Servera med ätpinnar – för en mer exotisk upplevelse.
Receptanteckningar

Härlig fräsch sallad med smak av havet.