Rödkåls- och quinoabiffar

Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad och tomatsalsa.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Testa något nytt! Rödkålsbiffar med quinoa är fina till färgen och smakar saftigt.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1dl Quinoa
2dl Vatten
Salt
200g Rödkål
50g Spenat
1st Gullök
1tsk Dijonsenap
2st Vitlöksklyftor
1dl Ströbröd
2st Ägg
1tsk Salt
Svartpeppar
Ströbröd till panering
Smör eller olja till stekning
  1. Koka quinoan i saltat vatten i 15 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda alla övriga ingredienser i en matberedare, alternativt hacka allt väldigt fint för hand. Mixa alla ingredienserna tills smeten blir jämn.
  3. Låt smeten svälla ca 30 minuter i kylskåp.
  4. Forma 4-5 cm:s bullar mellan handflatorna, tryck till så att det blir ca 2 cm tjocka biffar. Vänd biffarna försiktigt i ströbröd, stek i medelvarm panna, vänta tills biffarna fått fin färg innan du svänger.
  5. Biffarna kan vara rätt sköra så hantera varsamt innan du stekt dem.
  6. Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad, en färsk tomatsalsa, lite finskuren chili samt lite färska örter, t.ex koriander och persilja.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Rödkåls- och quinoabiffar

Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad och tomatsalsa.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Testa något nytt! Rödkålsbiffar med quinoa är fina till färgen och smakar saftigt.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1dl Quinoa
2dl Vatten
Salt
200g Rödkål
50g Spenat
1st Gullök
1tsk Dijonsenap
2st Vitlöksklyftor
1dl Ströbröd
2st Ägg
1tsk Salt
Svartpeppar
Ströbröd till panering
Smör eller olja till stekning
  1. Koka quinoan i saltat vatten i 15 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda alla övriga ingredienser i en matberedare, alternativt hacka allt väldigt fint för hand. Mixa alla ingredienserna tills smeten blir jämn.
  3. Låt smeten svälla ca 30 minuter i kylskåp.
  4. Forma 4-5 cm:s bullar mellan handflatorna, tryck till så att det blir ca 2 cm tjocka biffar. Vänd biffarna försiktigt i ströbröd, stek i medelvarm panna, vänta tills biffarna fått fin färg innan du svänger.
  5. Biffarna kan vara rätt sköra så hantera varsamt innan du stekt dem.
  6. Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad, en färsk tomatsalsa, lite finskuren chili samt lite färska örter, t.ex koriander och persilja.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Rödkåls- och quinoabiffar
Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad och tomatsalsa.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

1dl Quinoa
2dl Vatten
Salt
200g Rödkål
50g Spenat
1st Gullök
1tsk Dijonsenap
2st Vitlöksklyftor
1dl Ströbröd
2st Ägg
1tsk Salt
Svartpeppar
Ströbröd till panering
Smör eller olja till stekning

Ohjeet

  1. Koka quinoan i saltat vatten i 15 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda alla övriga ingredienser i en matberedare, alternativt hacka allt väldigt fint för hand. Mixa alla ingredienserna tills smeten blir jämn.
  3. Låt smeten svälla ca 30 minuter i kylskåp.
  4. Forma 4-5 cm:s bullar mellan handflatorna, tryck till så att det blir ca 2 cm tjocka biffar. Vänd biffarna försiktigt i ströbröd, stek i medelvarm panna, vänta tills biffarna fått fin färg innan du svänger.
  5. Biffarna kan vara rätt sköra så hantera varsamt innan du stekt dem.
  6. Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad, en färsk tomatsalsa, lite finskuren chili samt lite färska örter, t.ex koriander och persilja.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Krämig pumpa- & paprikasoppa
Krämig pumpa- & paprikasoppa

Servera med lite grädde och färsk timjan.