
![]() |
Rödkåls- och quinoabiffar
Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad och tomatsalsa.
Testa något nytt! Rödkålsbiffar med quinoa är fina till färgen och smakar saftigt.
|
|
![]() |
Rödkåls- och quinoabiffar
Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad och tomatsalsa.
Testa något nytt! Rödkålsbiffar med quinoa är fina till färgen och smakar saftigt.
|
![]() |

Rödkåls- och quinoabiffar
Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad och tomatsalsa.
1dl | Quinoa |
2dl | Vatten |
Salt |
200g | Rödkål |
50g | Spenat |
1st | Gullök |
1tsk | Dijonsenap |
2st | Vitlöksklyftor |
1dl | Ströbröd |
2st | Ägg |
1tsk | Salt |
Svartpeppar |
Ströbröd till panering |
Smör eller olja till stekning |
- Koka quinoan i saltat vatten i 15 minuter. Låt svalna.
- Blanda alla övriga ingredienser i en matberedare, alternativt hacka allt väldigt fint för hand. Mixa alla ingredienserna tills smeten blir jämn.
- Låt smeten svälla ca 30 minuter i kylskåp.
- Forma 4-5 cm:s bullar mellan handflatorna, tryck till så att det blir ca 2 cm tjocka biffar. Vänd biffarna försiktigt i ströbröd, stek i medelvarm panna, vänta tills biffarna fått fin färg innan du svänger.
- Biffarna kan vara rätt sköra så hantera varsamt innan du stekt dem.
- Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad, en färsk tomatsalsa, lite finskuren chili samt lite färska örter, t.ex koriander och persilja.