Rödkåls- och quinoabiffar

Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad och tomatsalsa.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Testa något nytt! Rödkålsbiffar med quinoa är fina till färgen och smakar saftigt.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1dl Quinoa
2dl Vatten
Salt
200g Rödkål
50g Spenat
1st Gullök
1tsk Dijonsenap
2st Vitlöksklyftor
1dl Ströbröd
2st Ägg
1tsk Salt
Svartpeppar
Ströbröd till panering
Smör eller olja till stekning
  1. Koka quinoan i saltat vatten i 15 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda alla övriga ingredienser i en matberedare, alternativt hacka allt väldigt fint för hand. Mixa alla ingredienserna tills smeten blir jämn.
  3. Låt smeten svälla ca 30 minuter i kylskåp.
  4. Forma 4-5 cm:s bullar mellan handflatorna, tryck till så att det blir ca 2 cm tjocka biffar. Vänd biffarna försiktigt i ströbröd, stek i medelvarm panna, vänta tills biffarna fått fin färg innan du svänger.
  5. Biffarna kan vara rätt sköra så hantera varsamt innan du stekt dem.
  6. Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad, en färsk tomatsalsa, lite finskuren chili samt lite färska örter, t.ex koriander och persilja.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Rödkåls- och quinoabiffar

Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad och tomatsalsa.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Testa något nytt! Rödkålsbiffar med quinoa är fina till färgen och smakar saftigt.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1dl Quinoa
2dl Vatten
Salt
200g Rödkål
50g Spenat
1st Gullök
1tsk Dijonsenap
2st Vitlöksklyftor
1dl Ströbröd
2st Ägg
1tsk Salt
Svartpeppar
Ströbröd till panering
Smör eller olja till stekning
  1. Koka quinoan i saltat vatten i 15 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda alla övriga ingredienser i en matberedare, alternativt hacka allt väldigt fint för hand. Mixa alla ingredienserna tills smeten blir jämn.
  3. Låt smeten svälla ca 30 minuter i kylskåp.
  4. Forma 4-5 cm:s bullar mellan handflatorna, tryck till så att det blir ca 2 cm tjocka biffar. Vänd biffarna försiktigt i ströbröd, stek i medelvarm panna, vänta tills biffarna fått fin färg innan du svänger.
  5. Biffarna kan vara rätt sköra så hantera varsamt innan du stekt dem.
  6. Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad, en färsk tomatsalsa, lite finskuren chili samt lite färska örter, t.ex koriander och persilja.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Rödkåls- och quinoabiffar
Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad och tomatsalsa.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

1dl Quinoa
2dl Vatten
Salt
200g Rödkål
50g Spenat
1st Gullök
1tsk Dijonsenap
2st Vitlöksklyftor
1dl Ströbröd
2st Ägg
1tsk Salt
Svartpeppar
Ströbröd till panering
Smör eller olja till stekning

Ohjeet

  1. Koka quinoan i saltat vatten i 15 minuter. Låt svalna.
  2. Blanda alla övriga ingredienser i en matberedare, alternativt hacka allt väldigt fint för hand. Mixa alla ingredienserna tills smeten blir jämn.
  3. Låt smeten svälla ca 30 minuter i kylskåp.
  4. Forma 4-5 cm:s bullar mellan handflatorna, tryck till så att det blir ca 2 cm tjocka biffar. Vänd biffarna försiktigt i ströbröd, stek i medelvarm panna, vänta tills biffarna fått fin färg innan du svänger.
  5. Biffarna kan vara rätt sköra så hantera varsamt innan du stekt dem.
  6. Servera biffarna som halverade i tacoskal, tillsammans med lite färsk grönsallad, en färsk tomatsalsa, lite finskuren chili samt lite färska örter, t.ex koriander och persilja.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Rostade ugnsgrönsaker
Ugnsrostad grönsaker

Rostade ugnsgrönsaker som sådana eller med tillbehör.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolibiffar
Broccolibiffar med ost och paprika

Vegetariska biffar som får lite sting genom att riva tex chiliost

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Galette
Galette med tomat och rödbeta

En vacker och smakrik galette.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Nötchoklad med saltkaramell
Julens bästa nötchoklad

Till kaffet eller efterrättsbordet.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikasallad
Paprika- & kikärtssallad

Matig sallad som passar såväl som mellanmål som middag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Batatsnittar
Batatsnittar

Glutenfria snittar!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Pepparkakssmoothie
Pepparkakssmoothie

Lämna bort honungen och välj glutenfria pepparkakor så har du en glutenfri vegansk smoothie!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!