
![]() |
Rostad brysselkål med pärltomater, svamp och balsamico
En plåt med grönsaker och svamp är ett enkelt sätt att snabbt få mera grönt på bordet. Servera som tillbehör till olika varmrätter.
Servera som tillbehör till olika varmrätter.
|
|
![]() |
Rostad brysselkål med pärltomater, svamp och balsamico
En plåt med grönsaker och svamp är ett enkelt sätt att snabbt få mera grönt på bordet. Servera som tillbehör till olika varmrätter.
Servera som tillbehör till olika varmrätter.
|
![]() |

Rostad brysselkål med pärltomater, svamp och balsamico
En plåt med grönsaker och svamp är ett enkelt sätt att snabbt få mera grönt på bordet. Servera som tillbehör till olika varmrätter.
600g | Brysselkål |
200g | Champinjoner |
2msk | Olivolja |
1,5tsk | Flingsalt |
1krm | Svartpeppar |
1st | Granatäpple |
Balsamicodressing |
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Skär brysselkål och champinjoner i bitar.
- Skölj tomaterna.
- Lägg alla grönsaker på en plåt med bakplåtspapper.
- Ringla över olivolja och smaksätt med salt och peppar.
- Rosta i mitten av ungen i 20 minuter.
- Kärna under tiden ur granatäpplet och lägg kärnorna i en skål.
- Ta ut plåten ur ugnen och rör ner granatäppelkärnor och ringla över rikligt med balsamico- dressing innan servering.
- Servera exempelvis som tillbehör på julbordet eller annat buffébord.