
![]() |
Rostad palsternackasoppa
Den rostade palsternackan ger en trevlig sötma åt den sammetslena soppan. Servera med ett gott bröd till.
Rostad palsternackssoppa
|
|
![]() |
Rostad palsternackasoppa
Den rostade palsternackan ger en trevlig sötma åt den sammetslena soppan. Servera med ett gott bröd till.
Rostad palsternackssoppa
|
![]() |

Rostad palsternackasoppa
Den rostade palsternackan ger en trevlig sötma åt den sammetslena soppan. Servera med ett gott bröd till.
600g | Palsternacka |
1msk | Olja |
2st | Lökar, gula |
1st | Solo vitlök |
4st | Potatisar, små |
1msk | Smör |
8dl | Vatten |
1,5st | Buljongtärningar |
2dl | Matgrädde, 15% |
10droppar | Tabasco |
Salt, vitpeppar |
- Skala palsternackan, skär i grova bitat och rosta i 225 gradig ugn ca 15-20 minuter.
- Skala lök, potatis, och vitök, skär i grova bitar.
- Fräs alla grönsaker i en katrull, häll på vatten och ha i buljongen.
- Koka 20 minuter under lock.
- Tillsätt matgrädden och låt koka upp.
- Mixa allt i en kannmixer eller med en stavmixer, smaka av med salt, vitpeppar och tabasco.
- Servera med t.ex finskuren grönkål, mjölkskum och en god olja.