Rostad palsternackasoppa
Den rostade palsternackan ger en trevlig sötma åt den sammetslena soppan. Servera med ett gott bröd till.
Portioner Förberedelsetid
6portioner 15minuter
Tillagningstid
50minuter
Portioner Förberedelsetid
6portioner 15minuter
Tillagningstid
50minuter
Ingredienser
  • 600g Palsternacka
  • 1msk Olja
  • 2st Lökar, gula
  • 1st Solo vitlök
  • 4st Potatisar, små
  • 1msk Smör
  • 8dl Vatten
  • 1,5st Buljongtärningar
  • 2dl Matgrädde, 15%
  • 10droppar Tabasco
  • Salt, vitpeppar
Instruktioner
  1. Skala palsternackan, skär i grova bitat och rosta i 225 gradig ugn ca 15-20 minuter.
  2. Skala lök, potatis, och vitök, skär i grova bitar.
  3. Fräs alla grönsaker i en katrull, häll på vatten och ha i buljongen.
  4. Koka 20 minuter under lock.
  5. Tillsätt matgrädden och låt koka upp.
  6. Mixa allt i en kannmixer eller med en stavmixer, smaka av med salt, vitpeppar och tabasco.
  7. Servera med t.ex finskuren grönkål, mjölkskum och en god olja.
Receptanteckningar

Rostad palsternackssoppa