Paras paprikakeitto

Rostad paprikasoppa

En god paprikasoppa som passar till förrätt eller som varmrätt.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Servera soppan het med varmt nybakat bröd.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

6st Röda paprikor, inhemska
4st Vitlöksklyftor
2st Lökar
8dl Vatten
1st Grönsaksbuljongtärning
1tsk Citronsaft
1/2dl Crème Fraiche
Salt
Svartpeppar
Chilisås
Till garnering:
6msk Fetaost
Persilja
  1. Börja med att dela paprikorna i stora bitar, ta bort stjälkarna och fröhusen. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Sätt paprikabitarna och vitlöksklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugn under grillmotståndet tills paprikornas yta får en fin mörk färg.
  4. Sätt de heta paprikorna i en plastbunk med lock eller i en förslutningsbar plastpåse för att ångas i ca 15 minuter.
  5. Medan paprikorna vilar fräs löken i en stekpanna tills de är gyllenbruna och mjuka.
  6. När paprikorna svalnat kan du avlägsna skalet. Man behöver inte avlägsna alla delar av skalet utan endast de mest mörka/brända delarna.
  7. Sätt paprikorna i en mixer, tillsätt också vitlöksklyftorna och den stekta löken. Mixa till en slät massa.
  8. Töm paprika massan i en kastrull, tillsätt vatten och grönsaksbuljontärningen, salt, chilisås (valfritt) och svartpeppar.
  9. Låt koka på medelvärme i ca 20-30 minuter.
  10. Sänk temperaturen och tillsätt créme fraische och citronsaft. Smaka av och krydda vid behov.
  11. Portionera soppan på tallrikar och smula sönder lite fetaost ovanpå, dekorera med persilja. Servera soppan het med varmt nybakat bröd.

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Rostad paprikasoppa

En god paprikasoppa som passar till förrätt eller som varmrätt.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Servera soppan het med varmt nybakat bröd.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

6st Röda paprikor, inhemska
4st Vitlöksklyftor
2st Lökar
8dl Vatten
1st Grönsaksbuljongtärning
1tsk Citronsaft
1/2dl Crème Fraiche
Salt
Svartpeppar
Chilisås
Till garnering:
6msk Fetaost
Persilja
  1. Börja med att dela paprikorna i stora bitar, ta bort stjälkarna och fröhusen. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Sätt paprikabitarna och vitlöksklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugn under grillmotståndet tills paprikornas yta får en fin mörk färg.
  4. Sätt de heta paprikorna i en plastbunk med lock eller i en förslutningsbar plastpåse för att ångas i ca 15 minuter.
  5. Medan paprikorna vilar fräs löken i en stekpanna tills de är gyllenbruna och mjuka.
  6. När paprikorna svalnat kan du avlägsna skalet. Man behöver inte avlägsna alla delar av skalet utan endast de mest mörka/brända delarna.
  7. Sätt paprikorna i en mixer, tillsätt också vitlöksklyftorna och den stekta löken. Mixa till en slät massa.
  8. Töm paprika massan i en kastrull, tillsätt vatten och grönsaksbuljontärningen, salt, chilisås (valfritt) och svartpeppar.
  9. Låt koka på medelvärme i ca 20-30 minuter.
  10. Sänk temperaturen och tillsätt créme fraische och citronsaft. Smaka av och krydda vid behov.
  11. Portionera soppan på tallrikar och smula sönder lite fetaost ovanpå, dekorera med persilja. Servera soppan het med varmt nybakat bröd.

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Paras paprikakeitto
Rostad paprikasoppa
En god paprikasoppa som passar till förrätt eller som varmrätt.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

6st Röda paprikor, inhemska
4st Vitlöksklyftor
2st Lökar
8dl Vatten
1st Grönsaksbuljongtärning
1tsk Citronsaft
1/2dl Crème Fraiche
Salt
Svartpeppar
Chilisås
Till garnering:
6msk Fetaost
Persilja

Ohjeet

  1. Börja med att dela paprikorna i stora bitar, ta bort stjälkarna och fröhusen. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Sätt paprikabitarna och vitlöksklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugn under grillmotståndet tills paprikornas yta får en fin mörk färg.
  4. Sätt de heta paprikorna i en plastbunk med lock eller i en förslutningsbar plastpåse för att ångas i ca 15 minuter.
  5. Medan paprikorna vilar fräs löken i en stekpanna tills de är gyllenbruna och mjuka.
  6. När paprikorna svalnat kan du avlägsna skalet. Man behöver inte avlägsna alla delar av skalet utan endast de mest mörka/brända delarna.
  7. Sätt paprikorna i en mixer, tillsätt också vitlöksklyftorna och den stekta löken. Mixa till en slät massa.
  8. Töm paprika massan i en kastrull, tillsätt vatten och grönsaksbuljontärningen, salt, chilisås (valfritt) och svartpeppar.
  9. Låt koka på medelvärme i ca 20-30 minuter.
  10. Sänk temperaturen och tillsätt créme fraische och citronsaft. Smaka av och krydda vid behov.
  11. Portionera soppan på tallrikar och smula sönder lite fetaost ovanpå, dekorera med persilja. Servera soppan het med varmt nybakat bröd.

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Rödbetssmoothie
Rödbetssmoothie

En färggrann hälsobomb fullproppad med vitaminer.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Avokado- & tomatsandwich
Avokado- & tomatsandwich

Det perfekta mellanmålet!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Detoxsmoothie
Detoxsmoothie

En fräsch och utrensande smoothie med gurka, kokosvatten, ingefära och lime.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Rostade ugnsgrönsaker
Ugnsrostad grönsaker

Rostade ugnsgrönsaker som sådana eller med tillbehör.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolibiffar
Broccolibiffar med ost och paprika

Vegetariska biffar som får lite sting genom att riva tex chiliost

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Galette
Galette med tomat och rödbeta

En vacker och smakrik galette.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Nötchoklad med saltkaramell
Julens bästa nötchoklad

Till kaffet eller efterrättsbordet.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!