Paras paprikakeitto

Rostad paprikasoppa

En god paprikasoppa som passar till förrätt eller som varmrätt.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Servera soppan het med varmt nybakat bröd.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

6st Röda paprikor, inhemska
4st Vitlöksklyftor
2st Lökar
8dl Vatten
1st Grönsaksbuljongtärning
1tsk Citronsaft
1/2dl Crème Fraiche
Salt
Svartpeppar
Chilisås
Till garnering:
6msk Fetaost
Persilja
  1. Börja med att dela paprikorna i stora bitar, ta bort stjälkarna och fröhusen. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Sätt paprikabitarna och vitlöksklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugn under grillmotståndet tills paprikornas yta får en fin mörk färg.
  4. Sätt de heta paprikorna i en plastbunk med lock eller i en förslutningsbar plastpåse för att ångas i ca 15 minuter.
  5. Medan paprikorna vilar fräs löken i en stekpanna tills de är gyllenbruna och mjuka.
  6. När paprikorna svalnat kan du avlägsna skalet. Man behöver inte avlägsna alla delar av skalet utan endast de mest mörka/brända delarna.
  7. Sätt paprikorna i en mixer, tillsätt också vitlöksklyftorna och den stekta löken. Mixa till en slät massa.
  8. Töm paprika massan i en kastrull, tillsätt vatten och grönsaksbuljontärningen, salt, chilisås (valfritt) och svartpeppar.
  9. Låt koka på medelvärme i ca 20-30 minuter.
  10. Sänk temperaturen och tillsätt créme fraische och citronsaft. Smaka av och krydda vid behov.
  11. Portionera soppan på tallrikar och smula sönder lite fetaost ovanpå, dekorera med persilja. Servera soppan het med varmt nybakat bröd.

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Rostad paprikasoppa

En god paprikasoppa som passar till förrätt eller som varmrätt.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Servera soppan het med varmt nybakat bröd.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

6st Röda paprikor, inhemska
4st Vitlöksklyftor
2st Lökar
8dl Vatten
1st Grönsaksbuljongtärning
1tsk Citronsaft
1/2dl Crème Fraiche
Salt
Svartpeppar
Chilisås
Till garnering:
6msk Fetaost
Persilja
  1. Börja med att dela paprikorna i stora bitar, ta bort stjälkarna och fröhusen. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Sätt paprikabitarna och vitlöksklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugn under grillmotståndet tills paprikornas yta får en fin mörk färg.
  4. Sätt de heta paprikorna i en plastbunk med lock eller i en förslutningsbar plastpåse för att ångas i ca 15 minuter.
  5. Medan paprikorna vilar fräs löken i en stekpanna tills de är gyllenbruna och mjuka.
  6. När paprikorna svalnat kan du avlägsna skalet. Man behöver inte avlägsna alla delar av skalet utan endast de mest mörka/brända delarna.
  7. Sätt paprikorna i en mixer, tillsätt också vitlöksklyftorna och den stekta löken. Mixa till en slät massa.
  8. Töm paprika massan i en kastrull, tillsätt vatten och grönsaksbuljontärningen, salt, chilisås (valfritt) och svartpeppar.
  9. Låt koka på medelvärme i ca 20-30 minuter.
  10. Sänk temperaturen och tillsätt créme fraische och citronsaft. Smaka av och krydda vid behov.
  11. Portionera soppan på tallrikar och smula sönder lite fetaost ovanpå, dekorera med persilja. Servera soppan het med varmt nybakat bröd.

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Paras paprikakeitto
Rostad paprikasoppa
En god paprikasoppa som passar till förrätt eller som varmrätt.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

6st Röda paprikor, inhemska
4st Vitlöksklyftor
2st Lökar
8dl Vatten
1st Grönsaksbuljongtärning
1tsk Citronsaft
1/2dl Crème Fraiche
Salt
Svartpeppar
Chilisås
Till garnering:
6msk Fetaost
Persilja

Ohjeet

  1. Börja med att dela paprikorna i stora bitar, ta bort stjälkarna och fröhusen. Skala vitlöksklyftorna.
  2. Sätt paprikabitarna och vitlöksklyftorna på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugn under grillmotståndet tills paprikornas yta får en fin mörk färg.
  4. Sätt de heta paprikorna i en plastbunk med lock eller i en förslutningsbar plastpåse för att ångas i ca 15 minuter.
  5. Medan paprikorna vilar fräs löken i en stekpanna tills de är gyllenbruna och mjuka.
  6. När paprikorna svalnat kan du avlägsna skalet. Man behöver inte avlägsna alla delar av skalet utan endast de mest mörka/brända delarna.
  7. Sätt paprikorna i en mixer, tillsätt också vitlöksklyftorna och den stekta löken. Mixa till en slät massa.
  8. Töm paprika massan i en kastrull, tillsätt vatten och grönsaksbuljontärningen, salt, chilisås (valfritt) och svartpeppar.
  9. Låt koka på medelvärme i ca 20-30 minuter.
  10. Sänk temperaturen och tillsätt créme fraische och citronsaft. Smaka av och krydda vid behov.
  11. Portionera soppan på tallrikar och smula sönder lite fetaost ovanpå, dekorera med persilja. Servera soppan het med varmt nybakat bröd.

Kock:

Anne PfitznerAnne Pfitzner

Testa som följande

Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Krämig pumpa- & paprikasoppa
Krämig pumpa- & paprikasoppa