
![]() |
Rotsakspanna med Halloumi
Gör en större mängd och spara till följande dag.
Servera med en enkel och god tomatsallad.
Till servering:
|
|
![]() |
Rotsakspanna med Halloumi
Gör en större mängd och spara till följande dag.
Servera med en enkel och god tomatsallad.
|
![]() |

Rotsakspanna med Halloumi
Gör en större mängd och spara till följande dag.
150g | Kålrot |
150g | Palsternacka |
150g | Batat |
3st | Morötter |
1st | Gul lök, stor |
1/2dl | Rypsolja (eller 40g smör) |
Salt |
Vitpeppar |
Socker |
200g | Halloumiost |
1msk | Rypsolja |
Till servering:
Finskuren rödlök |
Citronolja |
- Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
- Skala alla rotsaker, skär i ca 2 cm:s tärningar.
- Smält smöret eller oljan i en gjutjärnspanna, sätt i alla rotsaker och bryn tärningarna.
- När rotsakerna fått färg, sätt stekpannan (eller i en ugnsfast form) i ugnen och stek i 20 minuter, tills rotsakerna mjuknat.
- Skiva halloumin i 1 cm:s tjocka skivor, pensla med rypsolja.
- Grilla eller stek halloumin, placera ovanpå rotsakspannan tillsammans med rödlök, ringla över några varv med citronolja
- Servera gärna tillsammans med en enkel tomatsallad.