Rotsakspanna med Halloumi

Gör en större mängd och spara till följande dag.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Servera med en enkel och god tomatsallad.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

150g Kålrot
150g Palsternacka
150g Batat
3st Morötter
1st Gul lök, stor
1/2dl Rypsolja (eller 40g smör)
Salt
Vitpeppar
Socker
200g Halloumiost
1msk Rypsolja
Till servering:
Finskuren rödlök
Citronolja
  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
  2. Skala alla rotsaker, skär i ca 2 cm:s tärningar.
  3. Smält smöret eller oljan i en gjutjärnspanna, sätt i alla rotsaker och bryn tärningarna.
  4. När rotsakerna fått färg, sätt stekpannan (eller i en ugnsfast form) i ugnen och stek i 20 minuter, tills rotsakerna mjuknat.
  5. Skiva halloumin i 1 cm:s tjocka skivor, pensla med rypsolja.
  6. Grilla eller stek halloumin, placera ovanpå rotsakspannan tillsammans med rödlök, ringla över några varv med citronolja
  7. Servera gärna tillsammans med en enkel tomatsallad.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Rotsakspanna med Halloumi

Gör en större mängd och spara till följande dag.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Servera med en enkel och god tomatsallad.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

150g Kålrot
150g Palsternacka
150g Batat
3st Morötter
1st Gul lök, stor
1/2dl Rypsolja (eller 40g smör)
Salt
Vitpeppar
Socker
200g Halloumiost
1msk Rypsolja
Till servering:
Finskuren rödlök
Citronolja
  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
  2. Skala alla rotsaker, skär i ca 2 cm:s tärningar.
  3. Smält smöret eller oljan i en gjutjärnspanna, sätt i alla rotsaker och bryn tärningarna.
  4. När rotsakerna fått färg, sätt stekpannan (eller i en ugnsfast form) i ugnen och stek i 20 minuter, tills rotsakerna mjuknat.
  5. Skiva halloumin i 1 cm:s tjocka skivor, pensla med rypsolja.
  6. Grilla eller stek halloumin, placera ovanpå rotsakspannan tillsammans med rödlök, ringla över några varv med citronolja
  7. Servera gärna tillsammans med en enkel tomatsallad.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Rotsakspanna med Halloumi
Gör en större mängd och spara till följande dag.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

150g Kålrot
150g Palsternacka
150g Batat
3st Morötter
1st Gul lök, stor
1/2dl Rypsolja (eller 40g smör)
Salt
Vitpeppar
Socker
200g Halloumiost
1msk Rypsolja
Till servering:
Finskuren rödlök
Citronolja

Ohjeet

  1. Sätt ugnen på 200 grader (varmluft).
  2. Skala alla rotsaker, skär i ca 2 cm:s tärningar.
  3. Smält smöret eller oljan i en gjutjärnspanna, sätt i alla rotsaker och bryn tärningarna.
  4. När rotsakerna fått färg, sätt stekpannan (eller i en ugnsfast form) i ugnen och stek i 20 minuter, tills rotsakerna mjuknat.
  5. Skiva halloumin i 1 cm:s tjocka skivor, pensla med rypsolja.
  6. Grilla eller stek halloumin, placera ovanpå rotsakspannan tillsammans med rödlök, ringla över några varv med citronolja
  7. Servera gärna tillsammans med en enkel tomatsallad.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!