rotsakspyttipanna

Rotsakspyttipanna med halloumi

Den traditionella pyttipannan uppgraderas till ännu godare med smakrika rotsaker och salt halloumiost.Du kan även använda andra rotfrukter enligt egen smak.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Söta rostade rotsaker tillsammans med den salta halloumin är suveräna tillsammans.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1paket Halloumiost (200g)
ca 1 kg Rotsaker tex batat, morot, palsternakka
2msk Majonäs
2msk Crème Fraiche
1liten Vitlöksklyfta
2tsk Citronsaft
nypa Salt
nypa Svartpeppar
3st Ägg
Olja till stekningen
  1. Skala och tärna rotfrukterna till ca 1 cm tärningar. Tärna även halloumiosten.
  2. Värm oljan på pannan och stek halloumiosten gyllenbrun. Ställ åt sidan för att vänta.
  3. Tillsätt olja på pannan och stek batat- och morotstärningar ca 10 minuter. Tillsätt palsternackatärningarna och fortsätt stek till rotsakerna mjuknat.
  4. Medan rotfrukterna gräddas gör såsen genom att blanda ihop ingredienserna. Smaka av. Lägg såsen i kylskåpet tills maten är klar.
  5. Blanda halloumitärningarna med rotsakerna. Krydda enligt egen smak med salt och peppar.
  6. Stek äggen i olja så att gulan lämnar lite rinnande.
  7. Servera rotsakspyttipannan med stekt ägg och vitlöksmajonnäsen.

Kock:

Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi

Testa som följande

Rotsakspyttipanna med halloumi

Den traditionella pyttipannan uppgraderas till ännu godare med smakrika rotsaker och salt halloumiost.Du kan även använda andra rotfrukter enligt egen smak.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Söta rostade rotsaker tillsammans med den salta halloumin är suveräna tillsammans.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1paket Halloumiost (200g)
ca 1 kg Rotsaker tex batat, morot, palsternakka
2msk Majonäs
2msk Crème Fraiche
1liten Vitlöksklyfta
2tsk Citronsaft
nypa Salt
nypa Svartpeppar
3st Ägg
Olja till stekningen
  1. Skala och tärna rotfrukterna till ca 1 cm tärningar. Tärna även halloumiosten.
  2. Värm oljan på pannan och stek halloumiosten gyllenbrun. Ställ åt sidan för att vänta.
  3. Tillsätt olja på pannan och stek batat- och morotstärningar ca 10 minuter. Tillsätt palsternackatärningarna och fortsätt stek till rotsakerna mjuknat.
  4. Medan rotfrukterna gräddas gör såsen genom att blanda ihop ingredienserna. Smaka av. Lägg såsen i kylskåpet tills maten är klar.
  5. Blanda halloumitärningarna med rotsakerna. Krydda enligt egen smak med salt och peppar.
  6. Stek äggen i olja så att gulan lämnar lite rinnande.
  7. Servera rotsakspyttipannan med stekt ägg och vitlöksmajonnäsen.

Kock:

Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi

Testa som följande

rotsakspyttipanna
Rotsakspyttipanna med halloumi
Den traditionella pyttipannan uppgraderas till ännu godare med smakrika rotsaker och salt halloumiost.Du kan även använda andra rotfrukter enligt egen smak.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

1paket Halloumiost (200g)
ca 1 kg Rotsaker tex batat, morot, palsternakka
2msk Majonäs
2msk Crème Fraiche
1liten Vitlöksklyfta
2tsk Citronsaft
nypa Salt
nypa Svartpeppar
3st Ägg
Olja till stekningen

Ohjeet

  1. Skala och tärna rotfrukterna till ca 1 cm tärningar. Tärna även halloumiosten.
  2. Värm oljan på pannan och stek halloumiosten gyllenbrun. Ställ åt sidan för att vänta.
  3. Tillsätt olja på pannan och stek batat- och morotstärningar ca 10 minuter. Tillsätt palsternackatärningarna och fortsätt stek till rotsakerna mjuknat.
  4. Medan rotfrukterna gräddas gör såsen genom att blanda ihop ingredienserna. Smaka av. Lägg såsen i kylskåpet tills maten är klar.
  5. Blanda halloumitärningarna med rotsakerna. Krydda enligt egen smak med salt och peppar.
  6. Stek äggen i olja så att gulan lämnar lite rinnande.
  7. Servera rotsakspyttipannan med stekt ägg och vitlöksmajonnäsen.

Kock:

Vegeviettelys -Blogivegeviettelys -blogi

Testa som följande

Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Krämig pumpa- & paprikasoppa
Krämig pumpa- & paprikasoppa

Servera med lite grädde och färsk timjan.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat & zucchinigratäng med fetaost
Tomat & zucchinigratäng med fetaost

Serveras varm som tillbehör till huvudrätten eller som förrätt.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Äppelpaj