Rustik tomatsoppa

Rustik tomatsoppa

Tomatkrossen ger soppan djupröd färg och de färska mogna Närpestomaterna ger soppan en mjuk och behaglig smak.
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Rustik tomatsoppa med kalamataoliver och färska örter

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

500g Färska mogna Närpestomater
2st Schalottenlökar
2st Vitlöksklyftor
50g Kalamataoliver
ca 5g Färsk timjan
ca 5g Färsk basilika
0,5dl Olivolja
500g Krossade tomater
1st Grönsaksbuljongtärning
1dl Vatten
2,5dl Matgrädde
1msk Socker
Salt
Vitpeppar
  1. Tvätta tomaterna och skär i tärningar.
  2. Finhacka lök och vitlök, likaså oliver, timjan och basilika.
  3. Fräs i olivolja, häll på krossade tomater, buljongtärning och vatten.
  4. Låt småkoka ca 10 min, tillsätt grädde och låt koka upp, smaka av med salt, socker och vitpeppar.
  5. Vill man ha soppan mera slät så kan man gott mixa den med stavmixer eller med kannmixer.
  6. Servera med ett ljust, gott bröd.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Rustik tomatsoppa

Tomatkrossen ger soppan djupröd färg och de färska mogna Närpestomaterna ger soppan en mjuk och behaglig smak.
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Rustik tomatsoppa med kalamataoliver och färska örter

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

500g Färska mogna Närpestomater
2st Schalottenlökar
2st Vitlöksklyftor
50g Kalamataoliver
ca 5g Färsk timjan
ca 5g Färsk basilika
0,5dl Olivolja
500g Krossade tomater
1st Grönsaksbuljongtärning
1dl Vatten
2,5dl Matgrädde
1msk Socker
Salt
Vitpeppar
  1. Tvätta tomaterna och skär i tärningar.
  2. Finhacka lök och vitlök, likaså oliver, timjan och basilika.
  3. Fräs i olivolja, häll på krossade tomater, buljongtärning och vatten.
  4. Låt småkoka ca 10 min, tillsätt grädde och låt koka upp, smaka av med salt, socker och vitpeppar.
  5. Vill man ha soppan mera slät så kan man gott mixa den med stavmixer eller med kannmixer.
  6. Servera med ett ljust, gott bröd.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Rustik tomatsoppa
Rustik tomatsoppa
Tomatkrossen ger soppan djupröd färg och de färska mogna Närpestomaterna ger soppan en mjuk och behaglig smak.
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

500g Färska mogna Närpestomater
2st Schalottenlökar
2st Vitlöksklyftor
50g Kalamataoliver
ca 5g Färsk timjan
ca 5g Färsk basilika
0,5dl Olivolja
500g Krossade tomater
1st Grönsaksbuljongtärning
1dl Vatten
2,5dl Matgrädde
1msk Socker
Salt
Vitpeppar

Ohjeet

  1. Tvätta tomaterna och skär i tärningar.
  2. Finhacka lök och vitlök, likaså oliver, timjan och basilika.
  3. Fräs i olivolja, häll på krossade tomater, buljongtärning och vatten.
  4. Låt småkoka ca 10 min, tillsätt grädde och låt koka upp, smaka av med salt, socker och vitpeppar.
  5. Vill man ha soppan mera slät så kan man gott mixa den med stavmixer eller med kannmixer.
  6. Servera med ett ljust, gott bröd.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You: