Kategorier

Svårighetsgrad

Sellerisoppa med vildplockad svamp

Det finns utmärkt inhemsk rotselleri som är billig och smakrik – en utmärkt råvara i vegetariska rätter!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Använd egen plockad skogssvamp - njut av naturen och av god mat

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Soppa
1dl Solrosolja
4st Schalottenlökar
4st Vitlöksklyftor
1/4kruka Timjan
1/2st Rotselleri
1msk Vitvinsvinäger
1liter Grönsaksbuljong
2dl Kokosgrädde
Havssalt
Svartpeppar från kvarnen
Svamp
4msk Olivolja
2dl Vildplockad svamp
1st Lökstjälk
1msk Persilja, finhackad
Havssalt
Svartpeppar från kvarnen
Soppa
  1. Börja med att skala och hacka schalottenlöken tunt. Skiva vitlöken och hacka den smått.
  2. Sätt solrosolja i en stekpanna eller gryta och tillsätt schalottenlök, vitlök och timjan, stek i ca 10 minuter tills de är mjuka.
  3. Skala och tärna rotselleri. Tillsätt i lökblandningen. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  4. Tillsätt vitvinsvinäger. Låt koka upp och tillsätt grönsaksbuljong samt kokosgrädden. Krydda med salt och peppar.
  5. Låt puttra ungefär en halv timme på låg värme tills sellerin är helt mjuk och mosa härligheten till en sammetslen soppa med blender.
Svamp
  1. Stek svamp och lök mjuka i olja i en stekpanna, tillsätt persilja och kryddor.
  2. Blanda svampen med soppan just innan servering.
  3. Servera med ett nybakt gott bröd.

Kock:

Sami TallbergSami Tallberg

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Sellerisoppa med vildplockad svamp

Det finns utmärkt inhemsk rotselleri som är billig och smakrik – en utmärkt råvara i vegetariska rätter!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Använd egen plockad skogssvamp - njut av naturen och av god mat

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Soppa
1dl Solrosolja
4st Schalottenlökar
4st Vitlöksklyftor
1/4kruka Timjan
1/2st Rotselleri
1msk Vitvinsvinäger
1liter Grönsaksbuljong
2dl Kokosgrädde
Havssalt
Svartpeppar från kvarnen
Svamp
4msk Olivolja
2dl Vildplockad svamp
1st Lökstjälk
1msk Persilja, finhackad
Havssalt
Svartpeppar från kvarnen
Soppa
  1. Börja med att skala och hacka schalottenlöken tunt. Skiva vitlöken och hacka den smått.
  2. Sätt solrosolja i en stekpanna eller gryta och tillsätt schalottenlök, vitlök och timjan, stek i ca 10 minuter tills de är mjuka.
  3. Skala och tärna rotselleri. Tillsätt i lökblandningen. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  4. Tillsätt vitvinsvinäger. Låt koka upp och tillsätt grönsaksbuljong samt kokosgrädden. Krydda med salt och peppar.
  5. Låt puttra ungefär en halv timme på låg värme tills sellerin är helt mjuk och mosa härligheten till en sammetslen soppa med blender.
Svamp
  1. Stek svamp och lök mjuka i olja i en stekpanna, tillsätt persilja och kryddor.
  2. Blanda svampen med soppan just innan servering.
  3. Servera med ett nybakt gott bröd.

Kock:

Sami TallbergSami Tallberg

Testa som följande

Svårighetsgrad

Sellerisoppa med vildplockad svamp
Det finns utmärkt inhemsk rotselleri som är billig och smakrik – en utmärkt råvara i vegetariska rätter!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

Soppa
1dl Solrosolja
4st Schalottenlökar
4st Vitlöksklyftor
1/4kruka Timjan
1/2st Rotselleri
1msk Vitvinsvinäger
1liter Grönsaksbuljong
2dl Kokosgrädde
Havssalt
Svartpeppar från kvarnen
Svamp
4msk Olivolja
2dl Vildplockad svamp
1st Lökstjälk
1msk Persilja, finhackad
Havssalt
Svartpeppar från kvarnen

Ohjeet

Soppa
  1. Börja med att skala och hacka schalottenlöken tunt. Skiva vitlöken och hacka den smått.
  2. Sätt solrosolja i en stekpanna eller gryta och tillsätt schalottenlök, vitlök och timjan, stek i ca 10 minuter tills de är mjuka.
  3. Skala och tärna rotselleri. Tillsätt i lökblandningen. Låt sjuda i ytterligare 5 minuter.
  4. Tillsätt vitvinsvinäger. Låt koka upp och tillsätt grönsaksbuljong samt kokosgrädden. Krydda med salt och peppar.
  5. Låt puttra ungefär en halv timme på låg värme tills sellerin är helt mjuk och mosa härligheten till en sammetslen soppa med blender.
Svamp
  1. Stek svamp och lök mjuka i olja i en stekpanna, tillsätt persilja och kryddor.
  2. Blanda svampen med soppan just innan servering.
  3. Servera med ett nybakt gott bröd.

Kock:

Sami TallbergSami Tallberg

Testa som följande

Tomat & gurksallad med avokado
Tomat & gurksallad med avokado

Servera som tillhör till vilken sommarmat som helst!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grönsaksknyten
Grönsaksknyten

Servera som tillbehör till exempelvis grillat.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!