
![]() |
Shakshuka med paprika och körsbärstomater
En smakrik äggrätt från Mellanöstern, passar till både frukost och middag.
Shashuka med smaker av inhemska grönsaker!
|
|
![]() |
Shakshuka med paprika och körsbärstomater
En smakrik äggrätt från Mellanöstern, passar till både frukost och middag.
Shashuka med smaker av inhemska grönsaker!
|
![]() |

Shakshuka med paprika och körsbärstomater
En smakrik äggrätt från Mellanöstern, passar till både frukost och middag.
1st | Rödlök |
3st | Vitlöksklyftor |
2msk | Olja |
500g | Tomatkross |
1,5tsk | Salt |
1,5tsk | Spiskummin |
1tsk | Paprikapulver |
1krm | Svartpeppar |
4st | Ägg |
Färsk koriander eller persilja till dekoration |
- Skär paprika i bitar.
- Skala och hacka rödlök och vitlök.
- Stek i en stor stekpanna med valfri olja i några minuter.
- Häll över tomatkross och rör ner alla kryddor.
- Lägg även till hela körsbärstomater.
- Gör fyra små “gropar” i grytan och kläck i äggen.
- Låt shaksukan puttra under lock i ca 10 minuter.
- Äggulorna får gärna vara krämiga.
- Toppa med färsk koriander eller persilja och servera rätten med sallad och ris.