Lakritsilla ja chilillä maustettuja villisieniä | Sami Tallberg | Kasvisreseptit.fi

Skogssvamp och bovete med smak av lakrits och chili

Bovete mjuknar fort, är närande och mättande – och dessutom mycket billigt. Den jordnära smaken passar utmärkt i rätter med skogssvamp.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Den jordnära smaken i bovete passar utmärkt i rätter med skogssvamp.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Bovete
2dl Bovetegryn
5dl Grönsaksbuljong
1kruka Dragon
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
Svamp
400g skogssvamp (på bilden rynkad tofsskivling)
8msk Solrosolja
4st Vitlöksklyftor
2tsk Färsk timjan
nypa Lakritspulver
nypa Chiliflingor
1dl Vitt vin
2dl Grönsaksbuljong
1påse Frysta ärter
Bovete
  1. Koka bovetet 12 minuter i saltat vatten, dra kastrullen av spisen och låt det mjukna i den, under lock, utan värme från spisen en kvart.
  2. Blanda i dragonbladen och svartpeppar.
Svamp
  1. Bryn svamparna i olja i het stekpanna och tillsätt kryddorna.
  2. Låt sjuda några minuter och tillsätt det vita vinet.
  3. Reducera betydligt och tillsätt grönsaksbuljongen.
  4. Reducera ytterligare ungefär tio minuter och tillsätt ärterna.
  5. Låt mjukna cirka fem minuter och servera med kokt bovete.

Kock:

Sami TallbergSami Tallberg

Testa som följande

Skogssvamp och bovete med smak av lakrits och chili

Bovete mjuknar fort, är närande och mättande – och dessutom mycket billigt. Den jordnära smaken passar utmärkt i rätter med skogssvamp.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Den jordnära smaken i bovete passar utmärkt i rätter med skogssvamp.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Bovete
2dl Bovetegryn
5dl Grönsaksbuljong
1kruka Dragon
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
Svamp
400g skogssvamp (på bilden rynkad tofsskivling)
8msk Solrosolja
4st Vitlöksklyftor
2tsk Färsk timjan
nypa Lakritspulver
nypa Chiliflingor
1dl Vitt vin
2dl Grönsaksbuljong
1påse Frysta ärter
Bovete
  1. Koka bovetet 12 minuter i saltat vatten, dra kastrullen av spisen och låt det mjukna i den, under lock, utan värme från spisen en kvart.
  2. Blanda i dragonbladen och svartpeppar.
Svamp
  1. Bryn svamparna i olja i het stekpanna och tillsätt kryddorna.
  2. Låt sjuda några minuter och tillsätt det vita vinet.
  3. Reducera betydligt och tillsätt grönsaksbuljongen.
  4. Reducera ytterligare ungefär tio minuter och tillsätt ärterna.
  5. Låt mjukna cirka fem minuter och servera med kokt bovete.

Kock:

Sami TallbergSami Tallberg

Testa som följande

Lakritsilla ja chilillä maustettuja villisieniä | Sami Tallberg | Kasvisreseptit.fi
Skogssvamp och bovete med smak av lakrits och chili
Bovete mjuknar fort, är närande och mättande – och dessutom mycket billigt. Den jordnära smaken passar utmärkt i rätter med skogssvamp.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

Bovete
2dl Bovetegryn
5dl Grönsaksbuljong
1kruka Dragon
Havssalt
Svartpeppar från kvarn
Svamp
400g skogssvamp (på bilden rynkad tofsskivling)
8msk Solrosolja
4st Vitlöksklyftor
2tsk Färsk timjan
nypa Lakritspulver
nypa Chiliflingor
1dl Vitt vin
2dl Grönsaksbuljong
1påse Frysta ärter

Ohjeet

Bovete
  1. Koka bovetet 12 minuter i saltat vatten, dra kastrullen av spisen och låt det mjukna i den, under lock, utan värme från spisen en kvart.
  2. Blanda i dragonbladen och svartpeppar.
Svamp
  1. Bryn svamparna i olja i het stekpanna och tillsätt kryddorna.
  2. Låt sjuda några minuter och tillsätt det vita vinet.
  3. Reducera betydligt och tillsätt grönsaksbuljongen.
  4. Reducera ytterligare ungefär tio minuter och tillsätt ärterna.
  5. Låt mjukna cirka fem minuter och servera med kokt bovete.

Kock:

Sami TallbergSami Tallberg

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!