Skogssvamp och bovete med smak av lakrits och chili
Bovete mjuknar fort, är närande och mättande – och dessutom mycket billigt. Den jordnära smaken passar utmärkt i rätter med skogssvamp.
Portioner
2
Portioner
2
Ingredienser
Bovete
  • 2dl Bovetegryn
  • 5dl Grönsaksbuljong
  • 1kruka Dragon
  • Havssalt
  • Svartpeppar från kvarn
Svamp
  • 400g skogssvamp (på bilden rynkad tofsskivling)
  • 8msk Solrosolja
  • 4st Vitlöksklyftor
  • 2tsk Färsk timjan
  • nypa Lakritspulver
  • nypa Chiliflingor
  • 1dl Vitt vin
  • 2dl Grönsaksbuljong
  • 1påse Frysta ärter
Instruktioner
Bovete
  1. Koka bovetet 12 minuter i saltat vatten, dra kastrullen av spisen och låt det mjukna i den, under lock, utan värme från spisen en kvart.
  2. Blanda i dragonbladen och svartpeppar.
Svamp
  1. Bryn svamparna i olja i het stekpanna och tillsätt kryddorna.
  2. Låt sjuda några minuter och tillsätt det vita vinet.
  3. Reducera betydligt och tillsätt grönsaksbuljongen.
  4. Reducera ytterligare ungefär tio minuter och tillsätt ärterna.
  5. Låt mjukna cirka fem minuter och servera med kokt bovete.
Receptanteckningar

Den jordnära smaken i bovete passar utmärkt i rätter med skogssvamp.