
![]() |
Smörgåstårta med vegeröra
Vegetarisk god basröra som funkar på smörgåsen, till bakad potatis eller i en festligare smörgåstårta!
Vegeröra med kalamataoliver och tomat
Röran
Smörgåstårta
|
Röran
Smörgåstårta
|
![]() |
Smörgåstårta med vegeröra
Vegetarisk god basröra som funkar på smörgåsen, till bakad potatis eller i en festligare smörgåstårta!
Vegeröra med kalamataoliver och tomat
|
![]() |

Smörgåstårta med vegeröra
Vegetarisk god basröra som funkar på smörgåsen, till bakad potatis eller i en festligare smörgåstårta!
Röran
80g | Kalamataoliver |
80g | Soltorkad tomat |
3st | Inhemska tomater |
5g | Persilja |
200g | Smältost |
1tsk | Paprikapulver |
1krm | Salt |
Smörgåstårta
12skivor | Formbröd |
1sats | Vegeröra |
1/2dl | Mjölk |
150g | Majonnäs |
Röran
- Skär oliver och soltokade tomater i tunna skivor.
- Tvätta tomaterna och skär i tärningar.
- Finhacka persiljan och blanda sen alla ingredienser i en skål.
- Smaka av fyllningen med salt och paprikapulver.
Smörgåstårta
- Skär bort kanterna av brödet, rada ut på ett skärbräde och pensla med mjölk.
- Fördela fyllningen i 3 lager mellan 4 lager bröd, fukta varje lager skillt.
- Täck in smörgåstårtan med färskfolie och låt stå i kallt några timmar.
- Bre över majonnäs så att allt bröd blir täckt på alla sidorna, dekorera med valfria grönsaker såsom Närpes grönsakers gurka, Dunnetomater och färska salladsskott.