Smörgåstårta med vegeröra
Vegetarisk god basröra som funkar på smörgåsen, till bakad potatis eller i en festligare smörgåstårta!
Portioner Förberedelsetid
4personer 1timme
Passiv tid
3-4timmar
Portioner Förberedelsetid
4personer 1timme
Passiv tid
3-4timmar
Ingredienser
Röran
  • 80g Kalamataoliver
  • 80g Soltorkad tomat
  • 3st Inhemska tomater
  • 5g Persilja
  • 200g Smältost
  • 1tsk Paprikapulver
  • 1krm Salt
Smörgåstårta
  • 12skivor Formbröd
  • 1sats Vegeröra
  • 1/2dl Mjölk
  • 150g Majonnäs
Instruktioner
Röran
  1. Skär oliver och soltokade tomater i tunna skivor.
  2. Tvätta tomaterna och skär i tärningar.
  3. Finhacka persiljan och blanda sen alla ingredienser i en skål.
  4. Smaka av fyllningen med salt och paprikapulver.
Smörgåstårta
  1. Skär bort kanterna av brödet, rada ut på ett skärbräde och pensla med mjölk.
  2. Fördela fyllningen i 3 lager mellan 4 lager bröd, fukta varje lager skillt.
  3. Täck in smörgåstårtan med färskfolie och låt stå i kallt några timmar.
  4. Bre över majonnäs så att allt bröd blir täckt på alla sidorna, dekorera med valfria grönsaker såsom Närpes grönsakers gurka, Dunnetomater och färska salladsskott.
Receptanteckningar

Vegeröra med kalamataoliver och tomat