
![]() |
Snabb tofubowl med risnudlar
En smakrik asiatisk rätt med tofu och risnudlar.
Mättande lunch på 20 minuter!
|
|
![]() |
Snabb tofubowl med risnudlar
En smakrik asiatisk rätt med tofu och risnudlar.
Mättande lunch på 20 minuter!
|
![]() |

Snabb tofubowl med risnudlar
En smakrik asiatisk rätt med tofu och risnudlar.
300g | Marinerad tofu |
1msk | Valfri olja |
450g | Frysta wokgrönsaker |
0,5dl | Sojasås |
1,5tsk | Salt |
1tsk | Paprikapulver |
0,5tsk | Vitlökspulver |
0,25tsk | Chilipulver |
0,25tsk | Svartpeppar |
1kruka | Färsk koriander |
185g | Risnudlar |
- Tärna tofun.
- Värm en stek- eller wokpanna med olja och stek tofubitarna i 5-6 minuter eller tills de har fått en lätt gyllenbrun yta.
- Lägg wokgrönsakerna i stekpannan och stek tills mjuka.
- Halvera under tiden Dunne-tomaterna och hacka koriander.
- Gillar du inte koriander lämnar du bort den eller ersätter med annan krydda.
- Lägg tomatbitarna i stekpannan och häll över sojasåsen.
- Krydda med salt, paprika, vitlökspulver, chili och svartpeppar.
- Låt puttra i några minuter.
- Koka upp vatten i en kastrull, dra av plattan och lägg i risnudlarna.
- Låt stå under lock i 3-4 minuter.
- Häll bort vattnet och skölj nudlarna med kallt vatten.
- Rör ner risnudlarna i stekpannan tillsammans med hackad koriander.
- Servera i skålar och toppa med lite färsk koriander.