Snabb tofubowl med risnudlar
En smakrik asiatisk rätt med tofu och risnudlar.
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20minuter
Portioner
4portioner
Tillagningstid
20minuter
Ingredienser
  • 300g Marinerad tofu
  • 1msk Valfri olja
  • 450g Frysta wokgrönsaker
  • 1ask Närpes Grönsakers Dunne
  • 0,5dl Sojasås
  • 1,5tsk Salt
  • 1tsk Paprikapulver
  • 0,5tsk Vitlökspulver
  • 0,25tsk Chilipulver
  • 0,25tsk Svartpeppar
  • 1kruka Färsk koriander
  • 185g Risnudlar
Instruktioner
  1. Tärna tofun.
  2. Värm en stek- eller wokpanna med olja och stek tofubitarna i 5-6 minuter eller tills de har fått en lätt gyllenbrun yta.
  3. Lägg wokgrönsakerna i stekpannan och stek tills mjuka.
  4. Halvera under tiden Dunne-tomaterna och hacka koriander.
  5. Gillar du inte koriander lämnar du bort den eller ersätter med annan krydda.
  6. Lägg tomatbitarna i stekpannan och häll över sojasåsen.
  7. Krydda med salt, paprika, vitlökspulver, chili och svartpeppar.
  8. Låt puttra i några minuter.
  9. Koka upp vatten i en kastrull, dra av plattan och lägg i risnudlarna.
  10. Låt stå under lock i 3-4 minuter.
  11. Häll bort vattnet och skölj nudlarna med kallt vatten.
  12. Rör ner risnudlarna i stekpannan tillsammans med hackad koriander.
  13. Servera i skålar och toppa med lite färsk koriander.
Receptanteckningar

Mättande lunch på 20 minuter!