Snålsoppa

Passa på och gör en stor sats, soppan blir bara bättre av att sparas till nästa dag.
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

En billig och god soppa som räcker till många.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

800g Potatis
300g Morot
300g Kålrot
200g Palsternacka
100g Gul lök
100g Purjolök
1st Blomkål
1st Broccoli
100g Ärter
2dl Grädde
Persilja
Dill
Kryddpeppar
Salt
Vitpeppar
Grönsaksbuljong
  1. Skala och tärna potatisen och rotsakerna samt de övriga grönsakerna
  2. Skala och finhacka löken. Strimla purjolöken.
  3. Sätt grönsakerna, potatisen, löken och purjolök i en kastrull med grönsaksbuljong, vatten och kryddpeppar.
  4. Koka upp och låt sjuda tills potatisen börjar bli mjuk.
  5. Tillsätt den finfördelade blomkålen, broccolin, ärterna och de finhackade örterna.
  6. Tillsätt även grädden och låta sjuda en stund.
  7. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  8. Låt stå och dra en stund före serveringen.

Kock:

Björn HelsingBjörn Helsing

Testa som följande

Snålsoppa

Passa på och gör en stor sats, soppan blir bara bättre av att sparas till nästa dag.
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

En billig och god soppa som räcker till många.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

800g Potatis
300g Morot
300g Kålrot
200g Palsternacka
100g Gul lök
100g Purjolök
1st Blomkål
1st Broccoli
100g Ärter
2dl Grädde
Persilja
Dill
Kryddpeppar
Salt
Vitpeppar
Grönsaksbuljong
  1. Skala och tärna potatisen och rotsakerna samt de övriga grönsakerna
  2. Skala och finhacka löken. Strimla purjolöken.
  3. Sätt grönsakerna, potatisen, löken och purjolök i en kastrull med grönsaksbuljong, vatten och kryddpeppar.
  4. Koka upp och låt sjuda tills potatisen börjar bli mjuk.
  5. Tillsätt den finfördelade blomkålen, broccolin, ärterna och de finhackade örterna.
  6. Tillsätt även grädden och låta sjuda en stund.
  7. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  8. Låt stå och dra en stund före serveringen.

Kock:

Björn HelsingBjörn Helsing

Testa som följande

Snålsoppa
Passa på och gör en stor sats, soppan blir bara bättre av att sparas till nästa dag.
Votes: 1
Betyg: 3
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

800g Potatis
300g Morot
300g Kålrot
200g Palsternacka
100g Gul lök
100g Purjolök
1st Blomkål
1st Broccoli
100g Ärter
2dl Grädde
Persilja
Dill
Kryddpeppar
Salt
Vitpeppar
Grönsaksbuljong

Ohjeet

  1. Skala och tärna potatisen och rotsakerna samt de övriga grönsakerna
  2. Skala och finhacka löken. Strimla purjolöken.
  3. Sätt grönsakerna, potatisen, löken och purjolök i en kastrull med grönsaksbuljong, vatten och kryddpeppar.
  4. Koka upp och låt sjuda tills potatisen börjar bli mjuk.
  5. Tillsätt den finfördelade blomkålen, broccolin, ärterna och de finhackade örterna.
  6. Tillsätt även grädden och låta sjuda en stund.
  7. Smaksätt med salt och vitpeppar.
  8. Låt stå och dra en stund före serveringen.

Kock:

Björn HelsingBjörn Helsing

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto