
![]() |
Sommarpasta med mozzarella och körsbärstomater
Snabbt och enkelt, en skön sommarpasta!
Snabbt och enkelt fixar du den godaste pastan.
|
|
![]() |
Sommarpasta med mozzarella och körsbärstomater
Snabbt och enkelt, en skön sommarpasta!
Snabbt och enkelt fixar du den godaste pastan.
|
![]() |

Sommarpasta med mozzarella och körsbärstomater
Snabbt och enkelt, en skön sommarpasta!
Spagetti |
1pkt | Bufala mozzarella |
5st | Vitlöksklyftor |
0,5dl | Olivolja |
1/2 st | Citron, saften |
1kruka | Basilika |
Svartpeppar |
Salt |
- Koka pastan enligt förpackningens anvisningar.
- Värm stekpannan till medelvärme, tillsätt olja, de halverade körsbärstomaterna och den hackade vitlöken.
- Låt tomaterna och vitlöken mjukna i pannan i lugn och ro, se upp så att inte vitlöken bränns.
- Sila pastan som kokats till al dente, spara litet av kokvattnet.
- Blanda pasta, tomat och vitlöksblandningen i kastrullen.
- Mal rikligt med svartpeppar ovanpå och tillsätt salt vid behov.
- Tillsätt mozzarella bitarna och färsk basilika, och kanske en skvätt olja och till sist citronsaften och cesten.
- Servera genast.