Spagettipumpa med krämig linsgryta
En rolig och lite annorlunda rätt med en pumpa som formar spagettiliknande trådar efter tillagning. Linsgrytan är proteinrik och värmande och passar även till ris eller vanlig pasta.
Portioner
4portioner
Portioner
4portioner
Ingredienser
Spagettipumpa
  • 1st Spagettipumpa
  • 0,5msk Olivolja
  • Salt och peppar
Linsgryta
  • 1st Lök
  • 2st Vitlöksklyftor
  • 1msk Olivolja
  • 500g Krossade tomater
  • 2dl Kokosmjölk
  • 2dl Röda linser
  • 1msk Hackad ingefära
  • 1tsk Örtsalt
  • 1krm svatpeppar
  • 1 msk Oregano
  • En nypa chiliflakes
  • 1halv Zucchini
  • 200g Närpes Grönsakers Pärltomater
Instruktioner
Tillred pumpan
  1. Värm ugnen till 175°.
  2. Halvera pumpan och gröp ur fröna med en sked, spara i en skål.
  3. Massera in 0,5 msk olivolja på pumpaköttet, salta och peppra.
  4. Placera med skärytan neråt på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 40 min.
Linsgryta
  1. Fräs lök och vitlök i en större kastrull med olivolja.
  2. Lägg till krossade tomater, kokosmjölk, ingefära och röda linser.
  3. Hacka basilika och rör ner den tillsammans med resten av kryddorna.
  4. Låt puttra i 15 minuter.
  5. Skär zucchini och pärltomater i mindre bitar och lägg till i grytan efter 5 minuter.
“Spagettin”
  1. Ta ut pumpan ur ugnen och låt svalna en aning.
  2. Vänd sedan på pumpahalvorna och gröp ur köttet med en gaffel.
  3. Dra med gaffeln från pumpans långsida till långsida, köttet blir då helt naturligt som spagetti.
  4. Servera “spagettin” med linsgrytan och färsk basilika.
Receptanteckningar

Linsgrytan är proteinrik och värmande och passar även till ris eller vanlig pasta.