
![]() |
Stekt ris med jordnötssmörsås
Stekt ris, med jordnötter och skön hetta från chilin.
Jordnötssmörsås
|
|
![]() |
Stekt ris med jordnötssmörsåsStekt ris, med jordnötter och skön hetta från chilin.
|
2dl | Ris |
Grönsaker (lök, paprika, broccoli, blomkål, bönor, linser m.m.) |
2msk | Sesamfrön |
1st | Färsk chili |
Färska örter |
Olja för stekning |
Jordnötssmörsås
1msk | Jordnötssmör |
1msk | Sesamolja |
1/2 msk | Olivolja |
1st | Lime frukt, saften |
1msk | Soja |
1tsk | Chilisås |
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Hacka grönsakerna. Värm stekpannan och tillsätt oljan.
- Tillsätt grönsakerna i stekpannan och fräs dem en liten stund.
- Tillsätt riset och lite olja om det behövs.
- Gör jordnötssmörsåsen genom att blanda alla ingredienser, smaka av och krydda vid behov.
- Portionera riset på tallrikarna. Tillsätt grönsakerna, färska örter, chili och sesamfrön ovanpå portionen.
- Servera med jordnötssmörsåsen.