Summerrolls

Summerrolls

Detta är den fräscha och kalla verisonen av den fettdrypande friterade vårrullen. Rullen fylls lik som friterade vårrullar i blötlagt rispapper, men fylls med fräscha grönsaker och gärna t.ex färsk mango!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Rullarna kan göras på förhand men bör hållas i väl försluten förpackning i kylskåp.

 

Portioner

st
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Fyllningen
100g Vermicellinudlar
300g Grönsaker, fint strimlade
t ex morot, vitkål, vårlök, paprika, zucchini
1,5l Vatten kokande
1st Mango, mogen
3msk Soja
2msk Grönsaksfond
2tsk Scriracha, stark chilisås
1msk Citronolja
Salt, vitpeppar
Rispapper
12-15st Rispapper
Fyllningen
  1. Sätt vermicellinudlarna i en skål, och fint strimlade grönsaker i en annan skål.
  2. Häll kokande vatten över både nudlarna och grönsakerna, låt stå 3 minuter.
  3. Häll av och kyl under kallt vatten, låt rinna av i durkslag.
  4. Skala mangon och skär i strimlor, blanda alla ingredienser väl i en skål.
  5. Smaka av fyllningen med salt och vitpeppar.
Gör klart
  1. Blötlägg ett rispapper i gången i varmt vatten i 10-15 sekunder.
  2. . Fördela ca 1-1,5 dl av fyllningen på rispappret, vik nedre delen samt sidorna av rispappret över fyllningen och rulla sen ihop till så spända vårrullar som möjligt.
  3. Upprepa och gör en rulle i gången färdig.
  4. Serveras ljummen eller kall med t.ex färsk koriander och sweet chilisås.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Summerrolls

Detta är den fräscha och kalla verisonen av den fettdrypande friterade vårrullen. Rullen fylls lik som friterade vårrullar i blötlagt rispapper, men fylls med fräscha grönsaker och gärna t.ex färsk mango!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Rullarna kan göras på förhand men bör hållas i väl försluten förpackning i kylskåp.

 

Portioner

st
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Fyllningen
100g Vermicellinudlar
300g Grönsaker, fint strimlade
t ex morot, vitkål, vårlök, paprika, zucchini
1,5l Vatten kokande
1st Mango, mogen
3msk Soja
2msk Grönsaksfond
2tsk Scriracha, stark chilisås
1msk Citronolja
Salt, vitpeppar
Rispapper
12-15st Rispapper
Fyllningen
  1. Sätt vermicellinudlarna i en skål, och fint strimlade grönsaker i en annan skål.
  2. Häll kokande vatten över både nudlarna och grönsakerna, låt stå 3 minuter.
  3. Häll av och kyl under kallt vatten, låt rinna av i durkslag.
  4. Skala mangon och skär i strimlor, blanda alla ingredienser väl i en skål.
  5. Smaka av fyllningen med salt och vitpeppar.
Gör klart
  1. Blötlägg ett rispapper i gången i varmt vatten i 10-15 sekunder.
  2. . Fördela ca 1-1,5 dl av fyllningen på rispappret, vik nedre delen samt sidorna av rispappret över fyllningen och rulla sen ihop till så spända vårrullar som möjligt.
  3. Upprepa och gör en rulle i gången färdig.
  4. Serveras ljummen eller kall med t.ex färsk koriander och sweet chilisås.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Summerrolls
Summerrolls
Detta är den fräscha och kalla verisonen av den fettdrypande friterade vårrullen. Rullen fylls lik som friterade vårrullar i blötlagt rispapper, men fylls med fräscha grönsaker och gärna t.ex färsk mango!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
st

Recept

Fyllningen
100g Vermicellinudlar
300g Grönsaker, fint strimlade
t ex morot, vitkål, vårlök, paprika, zucchini
1,5l Vatten kokande
1st Mango, mogen
3msk Soja
2msk Grönsaksfond
2tsk Scriracha, stark chilisås
1msk Citronolja
Salt, vitpeppar
Rispapper
12-15st Rispapper

Ohjeet

Fyllningen
  1. Sätt vermicellinudlarna i en skål, och fint strimlade grönsaker i en annan skål.
  2. Häll kokande vatten över både nudlarna och grönsakerna, låt stå 3 minuter.
  3. Häll av och kyl under kallt vatten, låt rinna av i durkslag.
  4. Skala mangon och skär i strimlor, blanda alla ingredienser väl i en skål.
  5. Smaka av fyllningen med salt och vitpeppar.
Gör klart
  1. Blötlägg ett rispapper i gången i varmt vatten i 10-15 sekunder.
  2. . Fördela ca 1-1,5 dl av fyllningen på rispappret, vik nedre delen samt sidorna av rispappret över fyllningen och rulla sen ihop till så spända vårrullar som möjligt.
  3. Upprepa och gör en rulle i gången färdig.
  4. Serveras ljummen eller kall med t.ex färsk koriander och sweet chilisås.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!