
![]() |
Summerrolls
Detta är den fräscha och kalla verisonen av den fettdrypande friterade vårrullen. Rullen fylls lik som friterade vårrullar i blötlagt rispapper, men fylls med fräscha grönsaker och gärna t.ex färsk mango!
Rullarna kan göras på förhand men bör hållas i väl försluten förpackning i kylskåp.
Fyllningen
Rispapper
|
Fyllningen
Gör klart
|
![]() |
Summerrolls
Detta är den fräscha och kalla verisonen av den fettdrypande friterade vårrullen. Rullen fylls lik som friterade vårrullar i blötlagt rispapper, men fylls med fräscha grönsaker och gärna t.ex färsk mango!
Rullarna kan göras på förhand men bör hållas i väl försluten förpackning i kylskåp.
|
![]() |

Summerrolls
Detta är den fräscha och kalla verisonen av den fettdrypande friterade vårrullen. Rullen fylls lik som friterade vårrullar i blötlagt rispapper, men fylls med fräscha grönsaker och gärna t.ex färsk mango!
Fyllningen
100g | Vermicellinudlar |
300g | Grönsaker, fint strimlade |
t ex morot, vitkål, vårlök, paprika, zucchini |
1,5l | Vatten kokande |
1st | Mango, mogen |
3msk | Soja |
2msk | Grönsaksfond |
2tsk | Scriracha, stark chilisås |
1msk | Citronolja |
Salt, vitpeppar |
Rispapper
12-15st | Rispapper |
Fyllningen
- Sätt vermicellinudlarna i en skål, och fint strimlade grönsaker i en annan skål.
- Häll kokande vatten över både nudlarna och grönsakerna, låt stå 3 minuter.
- Häll av och kyl under kallt vatten, låt rinna av i durkslag.
- Skala mangon och skär i strimlor, blanda alla ingredienser väl i en skål.
- Smaka av fyllningen med salt och vitpeppar.
Gör klart
- Blötlägg ett rispapper i gången i varmt vatten i 10-15 sekunder.
- . Fördela ca 1-1,5 dl av fyllningen på rispappret, vik nedre delen samt sidorna av rispappret över fyllningen och rulla sen ihop till så spända vårrullar som möjligt.
- Upprepa och gör en rulle i gången färdig.
- Serveras ljummen eller kall med t.ex färsk koriander och sweet chilisås.