
![]() |
Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Svampfrestelse på färska svampar.
|
|
![]() |
Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Svampfrestelse på färska svampar.
|
![]() |

Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
1kg | Potatis |
10cm | Purja |
1st | Solo vitlök |
300g | Svamp, valfri |
1knippe | Persilja, litet |
40g | Smör |
Salt, vitpeppar |
6dl | Matgrädde, 15% |
- Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
- Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
- Finhacka purjo och vitlök.
- Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
- Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
- Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
- Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
- Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
- Servera med lingonsylt och färska tomater.