Svampfrestelse

Kategorier

Svårighetsgrad

Svampfrestelse

Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Svampfrestelse på färska svampar.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp, valfri
1knippe Persilja, litet
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde, 15%
  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Svampfrestelse

Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Svampfrestelse på färska svampar.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp, valfri
1knippe Persilja, litet
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde, 15%
  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svårighetsgrad

Svampfrestelse
Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp, valfri
1knippe Persilja, litet
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde, 15%

Ohjeet

  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Tomat & gurksallad med avokado
Tomat & gurksallad med avokado

Servera som tillhör till vilken sommarmat som helst!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grönsaksknyten
Grönsaksknyten

Servera som tillbehör till exempelvis grillat.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Vegetariska quesadillas
Vegetariska quesadillas

Kan ätas både varma och kalla.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grönsaksspett
Grillade grönsaksspett med vitlöksmajonnäs

Att grilla vegetariskt är både enkelt, gott och färggrant!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurkglass
Isglass med gurka & lime

Gör din egen isglass av gurka och lime.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Fyllda paprikor
Fyllda paprikor med svamp, äpple och spenat

TIPS! Byt ut osten mot smaksatt färskost eller blåmögelost för kraftigare smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat- och jordgubbssallad
Tomat- och jordgubbssallad med vita bönor

Fräsch sallad med Flavorino tomater!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Vegansk jordgubbssmoothie
Vegansk jordgubbssmoothie

TIPS! Rör ner 2 msk chiafrön i smoothien och du har en chiapudding om ett par timmar!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Rabarberpaj
Glutenfri rabarberspaj

Servera med vaniljglass, och varför inte färska jordgubbar? Servera med vaniljglass, och varför inte färska jordgubbar?