Svampfrestelse

Svampfrestelse

Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Svampfrestelse på färska svampar.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp, valfri
1knippe Persilja, litet
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde, 15%
  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svampfrestelse

Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Svampfrestelse på färska svampar.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp, valfri
1knippe Persilja, litet
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde, 15%
  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svampfrestelse
Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp, valfri
1knippe Persilja, litet
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde, 15%

Ohjeet

  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Krämig pumpa- & paprikasoppa
Krämig pumpa- & paprikasoppa

Servera med lite grädde och färsk timjan.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat & zucchinigratäng med fetaost
Tomat & zucchinigratäng med fetaost

Serveras varm som tillbehör till huvudrätten eller som förrätt.