Svampfrestelse

Kategorier

Svårighetsgrad

Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti löytyy jo ostoslistalta

Svampfrestelse på färska svampar.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Instruktioner

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp
1knippe Persilja
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde
  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti löytyy jo ostoslistalta

Svampfrestelse på färska svampar.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Instruktioner

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp
1knippe Persilja
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde
  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svårighetsgrad

Svampfrestelse
Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Min kokbok

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti löytyy jo ostoslistalta
portioner

Recept

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp
1knippe Persilja
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Vichyssoisse
Vichyssoisse

Vichyssoise, den sammetslena klassikern!

Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Glass med jordgubb och lemoncurd
Glass med jordgubb och lemoncurd

Glass med jordgubb och lemoncurd, utan glassmaskin!

Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Morotsgryta
Morotsgryta

Morotsgryta med kokos och röd curry.

Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Summerrolls
Summerrolls

Rullarna kan göras på förhand men bör hållas i väl försluten förpackning i kylskåp.

Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Focaccia
Foccaccia

Fociaccia med fetaostkräm!

Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
One pot minestrone
One pot minestrone

→ Grytan görs enkelt vegansk genom att byta ut spaghettin mot t.ex kikärtspaghetti och genom att söta soppan med lite ljus baksirap istället.

Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Pannkaka med kokos
Pannkaka med kokos

Pannkaka passar såväl som efterrätt som mellanmål!

Votes: 0
Betyg: 0
Betygsätt detta recept!
Svampfrestelse
Svampfrestelse

Svampfrestelse på färska svampar.

Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Chili sin carne
Chili sin carne

Tips! Vill du göra en barnfamiljsversion av grytan så lämna bort chilin.

Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Veggietacos
Veggietacos

Veggietacos med paprikamojo och tillredda champinjoner som fyllning!

Votes: 1
Betyg: 4
Betygsätt detta recept!
Fiskfri fisksoppa
Fiskfri fisksoppa

Fiskfri fisksoppa.

Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
Nicecream med hallon och lakrits
Nicecream med hallon och lakrits

Nicecream med hallon och lakrits.

Votes: 1
Betyg: 5
Betygsätt detta recept!
previous arrow
next arrow
Slider
2019-02-11T12:11:37+00:00

Lämna en kommentar