Svampfrestelse

Kategorier

Svårighetsgrad

Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Svampfrestelse på färska svampar.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp, valfri
1knippe Persilja, litet
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde, 15%
  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Svampfrestelse på färska svampar.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp, valfri
1knippe Persilja, litet
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde, 15%
  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svårighetsgrad

Svampfrestelse
Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp, valfri
1knippe Persilja, litet
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde, 15%

Ohjeet

  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Broccoli-spenatrisotto

Enkel ostig grönsaksrisotto

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Batatsoppa

Mjuk batatsoppa med lite sting

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
pesto-kikärtsfusillin
Pesto-kikärtsfusilli

Vegansk, glutenfri, mjölkfri pestopasta.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gratinerad burrito

Gratinerad burrito med tomat-bönröra

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gratinerade bananer

Gratinerade bananer med rostade jordnötter och mascarpone

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grillad vattenmelon

Grillad vattenmelon med fetaost och mynta

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Asiatisk nudelsoppa

Asiatisk nudelsoppa

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grillad svartrot med lime-örtcreme
Grillad svartrot

Grillad svartrot med lime-örtcreme

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Minipavlova-kakkuja lemon curdilla, tuoreilla marjoilla ja kuohukermalla
Minipavlovas

Minipavlovas med lemoncurd, färska bär och vispad grädde.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Örtcheesecake med mörk botten
Örtcheesecake

Örtcheesecake med mörk botten.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Indisk blomkål och risgryta

En lätt och läcker gryträtt till vardag som helg.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grönkål-tomat panna

Ett delikat varmt tillbehör till maträtt som maträtt.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
previous arrow
next arrow
Slider