Svampfrestelse

Kategorier

Svårighetsgrad

Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Svampfrestelse på färska svampar.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp, valfri
1knippe Persilja, litet
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde, 15%
  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Svampfrestelse på färska svampar.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp, valfri
1knippe Persilja, litet
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde, 15%
  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svårighetsgrad

Svampfrestelse
Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

1kg Potatis
10cm Purja
1st Solo vitlök
300g Svamp, valfri
1knippe Persilja, litet
40g Smör
Salt, vitpeppar
6dl Matgrädde, 15%

Ohjeet

  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Fylld zucchini
Risonifylld aubergine

Risonifylld aubergine

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumivåffla
Halloumivåffla

Halloumivåfflor med sparris, avocado och rödlök

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Vegansk banankaka
Vegansk banankaka

Vegansk banankaka med valnötter

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Potatis- och batatgratäng
Potatis- och batatgratäng

Potatis- och batatgratäng med rosmarin

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
rotsakspyttipanna
Rotsakspyttipanna med halloumi

Söta rostade rotsaker tillsammans med den salta halloumin är suveräna tillsammans.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
fylld spetspaprika
Dubbelostpaprikor

Dubbelostpaprikorna är en enkel vardagsrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
pannukakku
Bananpannkaka

Pannkakan till vilken du kan använda de bananer som hunnit bli svarta och inte duger till annat. Pannkakan som är en tillåten godsak varje dag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
morrotssoppa
Morotssoppa

Morotssoppa med apelsin och stjärnanis

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Blomkålspaj
Blomkålspaj

Paj med blomkål och cheddarost.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Champinjones al ajillo
Champinjones al ajillo

Champinjones al ajillo

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grönsakslinssoppa
Grönsakslinssoppa

En delikat grönsakslinssoppa som är snabb att laga och inte anstränger plånboken!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
spenatplättar
Spenatplättar

Dessa spenatplättar passar speciellt till personer som följer en mjölkfri och glutenfri diet, dessutom är de mycket bra vardagsmat!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
previous arrow
next arrow
Slider
2019-03-27T09:29:49+00:00

Lämna en kommentar