Svampfrestelse
Hemligheten med en god frestelse är färska råvaror och lång tillagningstid på låg temperatur!
Portioner Förberedelsetid
6portioner 30minuter
Tillagningstid
75minuter
Portioner Förberedelsetid
6portioner 30minuter
Tillagningstid
75minuter
Ingredienser
  • 1kg Potatis
  • 10cm Purja
  • 1st Solo vitlök
  • 300g Svamp, valfri
  • 1knippe Persilja, litet
  • 40g Smör
  • Salt, vitpeppar
  • 6dl Matgrädde, 15%
Instruktioner
  1. Sätt ugnen på 150 grader varmluft.
  2. Tvätta och skala potatisen, strimla till ca 1 cm:s breda stavar.
  3. Finhacka purjo och vitlök.
  4. Tvätta svampen noggrant för att få bort jordrester, skär i bitar.
  5. Fräs purjo, vitlök och svamp i smöret.
  6. Blanda potatisen tillsammans med svampblandningen och hacka i ett knippe persilja.
  7. Sätt alla grönsaker i en ugnsfast form, salta och peppra efter eget behag.
  8. Häll över matgrädden och grädda ca 75 minuter, eller tills grädden i frestelsen tjocknat och potatisen blivit mjuk, får frestelsen för snabbt för mycket färg så täck över med t.ex aluminiumfolie.
  9. Servera med lingonsylt och färska tomater.
Receptanteckningar

Svampfrestelse på färska svampar.