
![]() |
Svart risotto med ärter och spenat
Jag älskar svart ris av god kvalitet – riset i receptet är en sort från norra Italien – och fullmatat med smak, nämligen umami. Innehåller dessutom rikligt med antioxidanter.
Denna rätt är fullmatat med smak -nämligen umami.
Risottogrund
Tillsätts
|
Risottogrund
Tillsätts
|
![]() |
Svart risotto med ärter och spenat
Jag älskar svart ris av god kvalitet – riset i receptet är en sort från norra Italien – och fullmatat med smak, nämligen umami. Innehåller dessutom rikligt med antioxidanter.
Denna rätt är fullmatat med smak -nämligen umami.
|
![]() |

Svart risotto med ärter och spenat
Jag älskar svart ris av god kvalitet – riset i receptet är en sort från norra Italien – och fullmatat med smak, nämligen umami. Innehåller dessutom rikligt med antioxidanter.
Risottogrund
2dl | Svart ris |
1liter | Grönsaksbuljong |
4st | Vitlöksklyftor |
1st | Selleristjälk |
Havssalt |
Svartpeppar från kvarnen |
Tillsätts
4msk | Kokosmanna |
1msk | Vitvinsvinäger av god kvalitet |
1/2påse | Frysta ärter |
1ask | Spenat, tvättad |
1ask | Inhemska körsbärstomater |
Risottogrund
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Det går alternativt att använda en blandning av tre rissorter eller fullkornsris (A. Vogel)
- Skär vitlöksklyftorna och selleristjälken i mindre bitar och tillsätt i risotto kastrullen.
Tillsätts
- Förkoka ärterna i 2 minuter. Häll av vattnet.
- Tillsätt alla ingredienser i risotto kastrullen, låt sjuda ungefär i tre minuter. Blanda till en fluffig risotto.