Svartbönsbullar i kryddig tomatsås

Svartbönsbullar

Kryddig tomatsås + svartbönsbullar + Dunne tomater = Smakupplevelse!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Svartbönsbullar i kryddig tomatsås

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Svartbönsbullarna
1burk Svartbönor, ca 230g
1msk Linfrön, rostade, krossade
3msk Vatten
1st Gul lök
1st Solo vitlök
1dl Skorpmjöl
1tsk Köttfärskrydda
1tsk Timjan, torkad
1/2tsk Salt
Tomatsås
250g Passerad tomat
5g Färsk oregano
1/2tsk Salt
25ml Vinäger
25ml Olivolja
10droppar Tabasco
1tsk Honung
1tsk Paprikajauhe
1/2krm Vitpeppar
Svartbönsbullarna
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Låt bönorna rinna av i ett durkslag.
  3. Blanda linfrön och vatten, låt stå och dra ca 15 minuter.
  4. Finhacka under tiden lök och vitlök.
  5. Blanda nu alla ingredienser i en matberedare och kör till en lätt gryning massa.
  6. Rulla ca 3 cm stora bullar, och sätt i en ugnsform, stek i ugn ca 18-20 minuter.
Tomatsås
  1. Gör under tiden såsen.
  2. Blanda alla ingredienser i en kanna, mixa slät med stavmixer.
  3. Efter att bullarna stekts i ugnen, häll såsen över köttbullarna och grädda ytterligare 10 minuter.
  4. Servera t.ex med kokt potatis och Dunnetomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svartbönsbullar

Kryddig tomatsås + svartbönsbullar + Dunne tomater = Smakupplevelse!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Svartbönsbullar i kryddig tomatsås

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Svartbönsbullarna
1burk Svartbönor, ca 230g
1msk Linfrön, rostade, krossade
3msk Vatten
1st Gul lök
1st Solo vitlök
1dl Skorpmjöl
1tsk Köttfärskrydda
1tsk Timjan, torkad
1/2tsk Salt
Tomatsås
250g Passerad tomat
5g Färsk oregano
1/2tsk Salt
25ml Vinäger
25ml Olivolja
10droppar Tabasco
1tsk Honung
1tsk Paprikajauhe
1/2krm Vitpeppar
Svartbönsbullarna
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Låt bönorna rinna av i ett durkslag.
  3. Blanda linfrön och vatten, låt stå och dra ca 15 minuter.
  4. Finhacka under tiden lök och vitlök.
  5. Blanda nu alla ingredienser i en matberedare och kör till en lätt gryning massa.
  6. Rulla ca 3 cm stora bullar, och sätt i en ugnsform, stek i ugn ca 18-20 minuter.
Tomatsås
  1. Gör under tiden såsen.
  2. Blanda alla ingredienser i en kanna, mixa slät med stavmixer.
  3. Efter att bullarna stekts i ugnen, häll såsen över köttbullarna och grädda ytterligare 10 minuter.
  4. Servera t.ex med kokt potatis och Dunnetomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svartbönsbullar i kryddig tomatsås
Svartbönsbullar
Kryddig tomatsås + svartbönsbullar + Dunne tomater = Smakupplevelse!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

Svartbönsbullarna
1burk Svartbönor, ca 230g
1msk Linfrön, rostade, krossade
3msk Vatten
1st Gul lök
1st Solo vitlök
1dl Skorpmjöl
1tsk Köttfärskrydda
1tsk Timjan, torkad
1/2tsk Salt
Tomatsås
250g Passerad tomat
5g Färsk oregano
1/2tsk Salt
25ml Vinäger
25ml Olivolja
10droppar Tabasco
1tsk Honung
1tsk Paprikajauhe
1/2krm Vitpeppar

Ohjeet

Svartbönsbullarna
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Låt bönorna rinna av i ett durkslag.
  3. Blanda linfrön och vatten, låt stå och dra ca 15 minuter.
  4. Finhacka under tiden lök och vitlök.
  5. Blanda nu alla ingredienser i en matberedare och kör till en lätt gryning massa.
  6. Rulla ca 3 cm stora bullar, och sätt i en ugnsform, stek i ugn ca 18-20 minuter.
Tomatsås
  1. Gör under tiden såsen.
  2. Blanda alla ingredienser i en kanna, mixa slät med stavmixer.
  3. Efter att bullarna stekts i ugnen, häll såsen över köttbullarna och grädda ytterligare 10 minuter.
  4. Servera t.ex med kokt potatis och Dunnetomater.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande