
![]() |
Svartbönsbullar
Kryddig tomatsås + svartbönsbullar + Dunne tomater = Smakupplevelse!
Svartbönsbullar i kryddig tomatsås
Svartbönsbullarna
Tomatsås
|
Svartbönsbullarna
Tomatsås
|
![]() |
Svartbönsbullar
Kryddig tomatsås + svartbönsbullar + Dunne tomater = Smakupplevelse!
Svartbönsbullar i kryddig tomatsås
|
![]() |

Svartbönsbullar
Kryddig tomatsås + svartbönsbullar + Dunne tomater = Smakupplevelse!
Svartbönsbullarna
1burk | Svartbönor, ca 230g |
1msk | Linfrön, rostade, krossade |
3msk | Vatten |
1st | Gul lök |
1st | Solo vitlök |
1dl | Skorpmjöl |
1tsk | Köttfärskrydda |
1tsk | Timjan, torkad |
1/2tsk | Salt |
Tomatsås
250g | Passerad tomat |
5g | Färsk oregano |
1/2tsk | Salt |
25ml | Vinäger |
25ml | Olivolja |
10droppar | Tabasco |
1tsk | Honung |
1tsk | Paprikajauhe |
1/2krm | Vitpeppar |
Svartbönsbullarna
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Låt bönorna rinna av i ett durkslag.
- Blanda linfrön och vatten, låt stå och dra ca 15 minuter.
- Finhacka under tiden lök och vitlök.
- Blanda nu alla ingredienser i en matberedare och kör till en lätt gryning massa.
- Rulla ca 3 cm stora bullar, och sätt i en ugnsform, stek i ugn ca 18-20 minuter.
Tomatsås
- Gör under tiden såsen.
- Blanda alla ingredienser i en kanna, mixa slät med stavmixer.
- Efter att bullarna stekts i ugnen, häll såsen över köttbullarna och grädda ytterligare 10 minuter.
- Servera t.ex med kokt potatis och Dunnetomater.