Lätt och mättande!

Kategorier

Svårighetsgrad

Svartrotsrisotto med morot

Risotto går bra att värma dagen efter.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Lätt och mättande!

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Risotto
300g Svartrot
2st Gula lökar
2msk Olivolja
2st Buljongtärningar
9dl Vatten
1/2dl Ljus vinäger
2 1/2dl Avorioris, alternativt grötris
80g Riven ost
Syrad morot
2st Morot
2 msk Vinäger
1msk Socker
Risotton
  1. Skala löken och svartrötterna.
  2. Skär svartroten i tunna slantar och finhacka löken.
  3. Värm vattnet, buljongtärningarna och vinägern i en kastrull.
  4. Häll olivoljan i en varm stor stekpanna, fräs riset och grönsakerna tills riset blir blänkande, häll på utav den varma buljongen, börja med ca 1/3 av buljongen, sen späder man på risotton vartefter riset suger i sig utav vätskan.
  5. Risotton är klar efter ca 15-20 minuter då riset har mjuknat.
  6. Blanda ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera toppad med frön och syrad morot.
Syrad morot
  1. Skär moroten i så tunna strimlor du får dem.
  2. Häll på vinäger och socker.
  3. Blanda väl och krama morotsblandningen tills den börjar vätskas.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Svartrotsrisotto med morot

Risotto går bra att värma dagen efter.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Lätt och mättande!

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Risotto
300g Svartrot
2st Gula lökar
2msk Olivolja
2st Buljongtärningar
9dl Vatten
1/2dl Ljus vinäger
2 1/2dl Avorioris, alternativt grötris
80g Riven ost
Syrad morot
2st Morot
2 msk Vinäger
1msk Socker
Risotton
  1. Skala löken och svartrötterna.
  2. Skär svartroten i tunna slantar och finhacka löken.
  3. Värm vattnet, buljongtärningarna och vinägern i en kastrull.
  4. Häll olivoljan i en varm stor stekpanna, fräs riset och grönsakerna tills riset blir blänkande, häll på utav den varma buljongen, börja med ca 1/3 av buljongen, sen späder man på risotton vartefter riset suger i sig utav vätskan.
  5. Risotton är klar efter ca 15-20 minuter då riset har mjuknat.
  6. Blanda ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera toppad med frön och syrad morot.
Syrad morot
  1. Skär moroten i så tunna strimlor du får dem.
  2. Häll på vinäger och socker.
  3. Blanda väl och krama morotsblandningen tills den börjar vätskas.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svårighetsgrad

Lätt och mättande!
Svartrotsrisotto med morot
Risotto går bra att värma dagen efter.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

Risotto
300g Svartrot
2st Gula lökar
2msk Olivolja
2st Buljongtärningar
9dl Vatten
1/2dl Ljus vinäger
2 1/2dl Avorioris, alternativt grötris
80g Riven ost
Syrad morot
2st Morot
2 msk Vinäger
1msk Socker

Ohjeet

Risotton
  1. Skala löken och svartrötterna.
  2. Skär svartroten i tunna slantar och finhacka löken.
  3. Värm vattnet, buljongtärningarna och vinägern i en kastrull.
  4. Häll olivoljan i en varm stor stekpanna, fräs riset och grönsakerna tills riset blir blänkande, häll på utav den varma buljongen, börja med ca 1/3 av buljongen, sen späder man på risotton vartefter riset suger i sig utav vätskan.
  5. Risotton är klar efter ca 15-20 minuter då riset har mjuknat.
  6. Blanda ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera toppad med frön och syrad morot.
Syrad morot
  1. Skär moroten i så tunna strimlor du får dem.
  2. Häll på vinäger och socker.
  3. Blanda väl och krama morotsblandningen tills den börjar vätskas.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Glutenfri vispgröt
Glutenfri vispgröt

Glutenfri och vegansk frukost, mellanmål eller efterrätt.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat & gurksallad med avokado
Tomat & gurksallad med avokado

Servera som tillhör till vilken sommarmat som helst!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grönsaksknyten
Grönsaksknyten

Servera som tillbehör till exempelvis grillat.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grönsaksspett
Grillade grönsaksspett med vitlöksmajonnäs

Att grilla vegetariskt är både enkelt, gott och färggrant!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurkglass
Isglass med gurka & lime

Gör din egen isglass av gurka och lime.