Lätt och mättande!

Svartrotsrisotto med morot

Risotto går bra att värma dagen efter.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Lätt och mättande!

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Risotto
300g Svartrot
2st Gula lökar
2msk Olivolja
2st Buljongtärningar
9dl Vatten
1/2dl Ljus vinäger
2 1/2dl Avorioris, alternativt grötris
80g Riven ost
Syrad morot
2st Morot
2 msk Vinäger
1msk Socker
Risotton
  1. Skala löken och svartrötterna.
  2. Skär svartroten i tunna slantar och finhacka löken.
  3. Värm vattnet, buljongtärningarna och vinägern i en kastrull.
  4. Häll olivoljan i en varm stor stekpanna, fräs riset och grönsakerna tills riset blir blänkande, häll på utav den varma buljongen, börja med ca 1/3 av buljongen, sen späder man på risotton vartefter riset suger i sig utav vätskan.
  5. Risotton är klar efter ca 15-20 minuter då riset har mjuknat.
  6. Blanda ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera toppad med frön och syrad morot.
Syrad morot
  1. Skär moroten i så tunna strimlor du får dem.
  2. Häll på vinäger och socker.
  3. Blanda väl och krama morotsblandningen tills den börjar vätskas.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Svartrotsrisotto med morot

Risotto går bra att värma dagen efter.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Lätt och mättande!

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Risotto
300g Svartrot
2st Gula lökar
2msk Olivolja
2st Buljongtärningar
9dl Vatten
1/2dl Ljus vinäger
2 1/2dl Avorioris, alternativt grötris
80g Riven ost
Syrad morot
2st Morot
2 msk Vinäger
1msk Socker
Risotton
  1. Skala löken och svartrötterna.
  2. Skär svartroten i tunna slantar och finhacka löken.
  3. Värm vattnet, buljongtärningarna och vinägern i en kastrull.
  4. Häll olivoljan i en varm stor stekpanna, fräs riset och grönsakerna tills riset blir blänkande, häll på utav den varma buljongen, börja med ca 1/3 av buljongen, sen späder man på risotton vartefter riset suger i sig utav vätskan.
  5. Risotton är klar efter ca 15-20 minuter då riset har mjuknat.
  6. Blanda ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera toppad med frön och syrad morot.
Syrad morot
  1. Skär moroten i så tunna strimlor du får dem.
  2. Häll på vinäger och socker.
  3. Blanda väl och krama morotsblandningen tills den börjar vätskas.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Lätt och mättande!
Svartrotsrisotto med morot
Risotto går bra att värma dagen efter.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

Risotto
300g Svartrot
2st Gula lökar
2msk Olivolja
2st Buljongtärningar
9dl Vatten
1/2dl Ljus vinäger
2 1/2dl Avorioris, alternativt grötris
80g Riven ost
Syrad morot
2st Morot
2 msk Vinäger
1msk Socker

Ohjeet

Risotton
  1. Skala löken och svartrötterna.
  2. Skär svartroten i tunna slantar och finhacka löken.
  3. Värm vattnet, buljongtärningarna och vinägern i en kastrull.
  4. Häll olivoljan i en varm stor stekpanna, fräs riset och grönsakerna tills riset blir blänkande, häll på utav den varma buljongen, börja med ca 1/3 av buljongen, sen späder man på risotton vartefter riset suger i sig utav vätskan.
  5. Risotton är klar efter ca 15-20 minuter då riset har mjuknat.
  6. Blanda ner den rivna osten och smaka av med salt och peppar.
  7. Servera toppad med frön och syrad morot.
Syrad morot
  1. Skär moroten i så tunna strimlor du får dem.
  2. Häll på vinäger och socker.
  3. Blanda väl och krama morotsblandningen tills den börjar vätskas.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.