Vegan Tofu Tandoori
En krämig och mättande indisk rätt med tofu och Dunne-tomater.
Portioner Förberedelsetid
4portioner 30minuter
Portioner Förberedelsetid
4portioner 30minuter
Ingredienser
  • 3dl Valfritt ris
  • 300g Marinerad tofu
  • 2msk Valfri olja att steka i
  • 1st Gul lök
  • 3st Vitlöksklyftor
  • 1,5msk Gurkmeja
  • 1msk Koriander
  • 1,5tsk Salt
  • 1tsk Chilipulver
  • 0,5tsk Svartpeppar
  • 400ml Kokosmjölk
  • 390g Krossade tomater
  • 230 g Närpes Grönsakers Dunne
Instruktioner
  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Tärna tofu och stek i en stekpanna med valfri olja tills bitarna fått en fin stekyta.
  3. Lägg tofubitarna i en skål.
  4. Skala och hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med olja.
  5. Lägg till alla kryddor när löken är mjuk, blanda väl.
  6. Häll över krossad tomat och kokosmjölk och skär Dunne-tomaterna i bitar.
  7. Lägg till tofun och tomatbitarna och låt såsen puttra i ca 10 minuter.
  8. Låt tandoorin svalna en aning innan servering.
  9. Ät tillsammans med ris och mjukt bröd.
Receptanteckningar

Passar som både lunch och middag.