Tofuwokk

Tofuwok

Tofuwok är en rätt som passar bra till vardagsmat. Snabbt och enkelt!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Tofuwoken tillreder du snabbt, allt i en och samma panna.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

270g Tofu
2st Salladslökar eller 1/2 purjo
150g Broccoliini
1st Morot, stor
1bit Ingefära (liten)
3msk Olja
3msk Sojasås
1msk Honung
1st Lime, saften
  1. Skär tofun i rejäla bitar och placera bitarna mellan hushållspapper för att få bort överflödig vätska.
  2. Du kan trycka till litet på bitarna, och så rekommenderar vi att byta pappret minst en gång.
  3. Medan tofun torkar, skär grönsakerna. Ifall du inte vill ha så stark mat, avlägsna frön från chilin.
  4. Skölj salladslöken, spetspaprikan och broccoliinin samt skala moroten och ingefäran. Finhacka chilin och salladslöken.
  5. Spetspaprikan och broccoliinin rekommenderar vi att skära i större bitar. Moroten som är skarp skär du i tunna puckar, så blir grönsakerna mjuka samtidigt under tillredningen.
  6. Riv till sist ingefäran på ett rivjärn.
  7. Skär de torkade tofuskivorna till mindre bitar och stek dem i en torr stekpanna. När tofubitarna fått lite färg tillsätt alla grönsaker samt oljan.
  8. Fortsätt att steka tofubitarna en stund och tillsätt sedan resten av ingredienserna så som sojasåsen, honung och saften av en lime.
  9. Rör om och låt woken stå och sjuda i ca 5-10 minuter under lock eller bakplåtspapper.
  10. Serveras med ris eller valfri sort av nudlar.

Kock:

Kasvisreseptit.fi -tiimiKasvisreseptit.fi -tiimi

Testa som följande

Tofuwok

Tofuwok är en rätt som passar bra till vardagsmat. Snabbt och enkelt!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Tofuwoken tillreder du snabbt, allt i en och samma panna.

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

270g Tofu
2st Salladslökar eller 1/2 purjo
150g Broccoliini
1st Morot, stor
1bit Ingefära (liten)
3msk Olja
3msk Sojasås
1msk Honung
1st Lime, saften
  1. Skär tofun i rejäla bitar och placera bitarna mellan hushållspapper för att få bort överflödig vätska.
  2. Du kan trycka till litet på bitarna, och så rekommenderar vi att byta pappret minst en gång.
  3. Medan tofun torkar, skär grönsakerna. Ifall du inte vill ha så stark mat, avlägsna frön från chilin.
  4. Skölj salladslöken, spetspaprikan och broccoliinin samt skala moroten och ingefäran. Finhacka chilin och salladslöken.
  5. Spetspaprikan och broccoliinin rekommenderar vi att skära i större bitar. Moroten som är skarp skär du i tunna puckar, så blir grönsakerna mjuka samtidigt under tillredningen.
  6. Riv till sist ingefäran på ett rivjärn.
  7. Skär de torkade tofuskivorna till mindre bitar och stek dem i en torr stekpanna. När tofubitarna fått lite färg tillsätt alla grönsaker samt oljan.
  8. Fortsätt att steka tofubitarna en stund och tillsätt sedan resten av ingredienserna så som sojasåsen, honung och saften av en lime.
  9. Rör om och låt woken stå och sjuda i ca 5-10 minuter under lock eller bakplåtspapper.
  10. Serveras med ris eller valfri sort av nudlar.

Kock:

Kasvisreseptit.fi -tiimiKasvisreseptit.fi -tiimi

Testa som följande

Tofuwokk
Tofuwok
Tofuwok är en rätt som passar bra till vardagsmat. Snabbt och enkelt!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

270g Tofu
2st Salladslökar eller 1/2 purjo
150g Broccoliini
1st Morot, stor
1bit Ingefära (liten)
3msk Olja
3msk Sojasås
1msk Honung
1st Lime, saften

Ohjeet

  1. Skär tofun i rejäla bitar och placera bitarna mellan hushållspapper för att få bort överflödig vätska.
  2. Du kan trycka till litet på bitarna, och så rekommenderar vi att byta pappret minst en gång.
  3. Medan tofun torkar, skär grönsakerna. Ifall du inte vill ha så stark mat, avlägsna frön från chilin.
  4. Skölj salladslöken, spetspaprikan och broccoliinin samt skala moroten och ingefäran. Finhacka chilin och salladslöken.
  5. Spetspaprikan och broccoliinin rekommenderar vi att skära i större bitar. Moroten som är skarp skär du i tunna puckar, så blir grönsakerna mjuka samtidigt under tillredningen.
  6. Riv till sist ingefäran på ett rivjärn.
  7. Skär de torkade tofuskivorna till mindre bitar och stek dem i en torr stekpanna. När tofubitarna fått lite färg tillsätt alla grönsaker samt oljan.
  8. Fortsätt att steka tofubitarna en stund och tillsätt sedan resten av ingredienserna så som sojasåsen, honung och saften av en lime.
  9. Rör om och låt woken stå och sjuda i ca 5-10 minuter under lock eller bakplåtspapper.
  10. Serveras med ris eller valfri sort av nudlar.

Kock:

Kasvisreseptit.fi -tiimiKasvisreseptit.fi -tiimi

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!