Tofuwok
Tofuwok är en rätt som passar bra till vardagsmat. Snabbt och enkelt!
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Instruktioner
  1. Skär tofun i rejäla bitar och placera bitarna mellan hushållspapper för att få bort överflödig vätska.
  2. Du kan trycka till litet på bitarna, och så rekommenderar vi att byta pappret minst en gång.
  3. Medan tofun torkar, skär grönsakerna. Ifall du inte vill ha så stark mat, avlägsna frön från chilin.
  4. Skölj salladslöken, spetspaprikan och broccoliinin samt skala moroten och ingefäran. Finhacka chilin och salladslöken.
  5. Spetspaprikan och broccoliinin rekommenderar vi att skära i större bitar. Moroten som är skarp skär du i tunna puckar, så blir grönsakerna mjuka samtidigt under tillredningen.
  6. Riv till sist ingefäran på ett rivjärn.
  7. Skär de torkade tofuskivorna till mindre bitar och stek dem i en torr stekpanna. När tofubitarna fått lite färg tillsätt alla grönsaker samt oljan.
  8. Fortsätt att steka tofubitarna en stund och tillsätt sedan resten av ingredienserna så som sojasåsen, honung och saften av en lime.
  9. Rör om och låt woken stå och sjuda i ca 5-10 minuter under lock eller bakplåtspapper.
  10. Serveras med ris eller valfri sort av nudlar.
Receptanteckningar

Tofuwoken tillreder du snabbt, allt i en och samma panna.