Kasvisreseptit

Tomat-avokadosallad med havsalger

Havsalger är en omtyckt råvara just nu – pröva djärvt olika sorter – med sin starka smak passar de utmärkt tillsammans med olika sorter av syrliga och fräscha tomater.
(0)
(241)
Tulosta
500gTomat mix, olika sorters tomater
1dlVinägrett (se recept)
2stAvokador
2dlFänkolsstjälkar
1dlHavsalger, torkade
  1. Skölj och skär de olikfärgade tomaterna till passliga munsbitar.
  2. Dela och kärna ur avokadon samt skär den i tärningar.
  3. Om inte fänkolen är i säsong så går det lika bra att använda dill.
  4. Sätt havsalgerna i blöt i kallt vatten.
  5. Blanda ingredienserna i en skål och låt dem ta smak en kvart, servera.
  6. Om du vill kan du ha i havsalger: dulse- och noriflingor lämpar sig utmärkt – och därmed också wakame, den är lätt att få tag på!
ST
:Sami Tallberg
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.