
![]() |
Tomat-grönkålspaj
Ett hälsosammare val, rågbotten och grönkåls fyllning.
Den hälsosamma grönkålen passar utmärkt till paj.
Botten
Fyllning
Äggmjölk
|
|
![]() |
Tomat-grönkålspaj
Ett hälsosammare val, rågbotten och grönkåls fyllning.
Den hälsosamma grönkålen passar utmärkt till paj.
|
![]() |

Tomat-grönkålspaj
Ett hälsosammare val, rågbotten och grönkåls fyllning.
Botten
1st | Rågpajbotten, färdig |
Fyllning
1pkt | Körsbärstomater, inhemska |
3dl | Grönkål |
1kruka | Färsk oregano |
2dl | Riven emmentalost |
Svartpeppar |
Salt |
Paprikapulver |
Äggmjölk
1,5dl | Mjölk |
1st | Ägg |
- Olja in en pajform, om man vill ha en högre kant på pajen så kan man använda en springform. Kavla ut degen och sätt den i pajformen.
- Stek grönkålen i lite olja, krydda dem med paprikapulver, salt och peppar.
- Halvera körsbärstomaterna och rada ut dem samt grönkålen på pajbottnen. Strö over den hackade oreganon. Krydda med salt och svartpeppar.
- Blanda äggmjölken och töm den ovanpå fyllningen. Tillsätt sist den rivna osten.
- Grädda i ca 25-30 minuter i 200 grader.