Tomat- & Getostpaj

Kategorier

Svårighetsgrad

Tomat- och getostpaj

En god paj med tomat, getost och basilika till försommarlunchen!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Pajen passar som både lunch och festmat!

 

Portioner

bitar
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Botten:
6,5-7dl Valfritt mjöl
1dl Vatten
0,5dl Olivolja
0,5tsk Salt
Fyllning:
Äggstanning:
3st Ägg
2dl Valfri grädde
1dl Finhackad färsk basilika
1,5tsk Salt
0,75tsk Svartpeppar
Botten:
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Rör ihop mjöl, vatten, olivolja och salt i en skål.
  3. Smörj en form med olivolja och tryck ut degen i den.
Fyllning:
  1. Skär tomaterna, Snäxi-tomaterna och getost i bitar.
  2. Skala och skär rödlöken i ringar.
  3. Rada ut tomaterna och rödlök i formen och avsluta med getosten.
Äggstanning:
  1. Finhacka basilika.
  2. Vispa ihop ägg, grädde, basilika, salt och peppar med en gaffel i en skål.
  3. Häll äggstanningen över pajen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.
  5. Låt svalna en aning innan servering.
  6. Tips! För en glutenfri botten, använd 3 dl kikärtsmjöl och 3,5 dl mandelmjöl.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Tomat- och getostpaj

En god paj med tomat, getost och basilika till försommarlunchen!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Pajen passar som både lunch och festmat!

 

Portioner

bitar
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

Botten:
6,5-7dl Valfritt mjöl
1dl Vatten
0,5dl Olivolja
0,5tsk Salt
Fyllning:
Äggstanning:
3st Ägg
2dl Valfri grädde
1dl Finhackad färsk basilika
1,5tsk Salt
0,75tsk Svartpeppar
Botten:
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Rör ihop mjöl, vatten, olivolja och salt i en skål.
  3. Smörj en form med olivolja och tryck ut degen i den.
Fyllning:
  1. Skär tomaterna, Snäxi-tomaterna och getost i bitar.
  2. Skala och skär rödlöken i ringar.
  3. Rada ut tomaterna och rödlök i formen och avsluta med getosten.
Äggstanning:
  1. Finhacka basilika.
  2. Vispa ihop ägg, grädde, basilika, salt och peppar med en gaffel i en skål.
  3. Häll äggstanningen över pajen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.
  5. Låt svalna en aning innan servering.
  6. Tips! För en glutenfri botten, använd 3 dl kikärtsmjöl och 3,5 dl mandelmjöl.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Svårighetsgrad

Tomat- & Getostpaj
Tomat- och getostpaj
En god paj med tomat, getost och basilika till försommarlunchen!
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
bitar

Recept

Botten:
6,5-7dl Valfritt mjöl
1dl Vatten
0,5dl Olivolja
0,5tsk Salt
Fyllning:
Äggstanning:
3st Ägg
2dl Valfri grädde
1dl Finhackad färsk basilika
1,5tsk Salt
0,75tsk Svartpeppar

Ohjeet

Botten:
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Rör ihop mjöl, vatten, olivolja och salt i en skål.
  3. Smörj en form med olivolja och tryck ut degen i den.
Fyllning:
  1. Skär tomaterna, Snäxi-tomaterna och getost i bitar.
  2. Skala och skär rödlöken i ringar.
  3. Rada ut tomaterna och rödlök i formen och avsluta med getosten.
Äggstanning:
  1. Finhacka basilika.
  2. Vispa ihop ägg, grädde, basilika, salt och peppar med en gaffel i en skål.
  3. Häll äggstanningen över pajen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.
  5. Låt svalna en aning innan servering.
  6. Tips! För en glutenfri botten, använd 3 dl kikärtsmjöl och 3,5 dl mandelmjöl.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Tomat & gurksallad med avokado
Tomat & gurksallad med avokado

Servera som tillhör till vilken sommarmat som helst!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Grönsaksknyten
Grönsaksknyten

Servera som tillbehör till exempelvis grillat.