
![]() |
Tomat- och getostpaj
En god paj med tomat, getost och basilika till försommarlunchen!
Pajen passar som både lunch och festmat!
Botten:
Fyllning:
Äggstanning:
|
Botten:
Fyllning:
Äggstanning:
|
![]() |
Tomat- och getostpaj
En god paj med tomat, getost och basilika till försommarlunchen!
Pajen passar som både lunch och festmat!
|
![]() |

Tomat- och getostpaj
En god paj med tomat, getost och basilika till försommarlunchen!
Botten:
6,5-7dl | Valfritt mjöl |
1dl | Vatten |
0,5dl | Olivolja |
0,5tsk | Salt |
Fyllning:
Äggstanning:
3st | Ägg |
2dl | Valfri grädde |
1dl | Finhackad färsk basilika |
1,5tsk | Salt |
0,75tsk | Svartpeppar |
Botten:
- Värm ugnen till 175° varmluft.
- Rör ihop mjöl, vatten, olivolja och salt i en skål.
- Smörj en form med olivolja och tryck ut degen i den.
Fyllning:
- Skär tomaterna, Snäxi-tomaterna och getost i bitar.
- Skala och skär rödlöken i ringar.
- Rada ut tomaterna och rödlök i formen och avsluta med getosten.
Äggstanning:
- Finhacka basilika.
- Vispa ihop ägg, grädde, basilika, salt och peppar med en gaffel i en skål.
- Häll äggstanningen över pajen.
- Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.
- Låt svalna en aning innan servering.
- Tips! För en glutenfri botten, använd 3 dl kikärtsmjöl och 3,5 dl mandelmjöl.