Tomat- och getostpaj
En god paj med tomat, getost och basilika till försommarlunchen!
Portioner Förberedelsetid
8bitar 60minuter
Portioner Förberedelsetid
8bitar 60minuter
Ingredienser
Botten:
  • 6,5-7dl Valfritt mjöl
  • 1dl Vatten
  • 0,5dl Olivolja
  • 0,5tsk Salt
Fyllning:
Äggstanning:
  • 3st Ägg
  • 2dl Valfri grädde
  • 1dl Finhackad färsk basilika
  • 1,5tsk Salt
  • 0,75tsk Svartpeppar
Instruktioner
Botten:
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Rör ihop mjöl, vatten, olivolja och salt i en skål.
  3. Smörj en form med olivolja och tryck ut degen i den.
Fyllning:
  1. Skär tomaterna, Snäxi-tomaterna och getost i bitar.
  2. Skala och skär rödlöken i ringar.
  3. Rada ut tomaterna och rödlök i formen och avsluta med getosten.
Äggstanning:
  1. Finhacka basilika.
  2. Vispa ihop ägg, grädde, basilika, salt och peppar med en gaffel i en skål.
  3. Häll äggstanningen över pajen.
  4. Grädda i mitten av ugnen i 45 minuter.
  5. Låt svalna en aning innan servering.
  6. Tips! För en glutenfri botten, använd 3 dl kikärtsmjöl och 3,5 dl mandelmjöl.
Receptanteckningar

Pajen passar som både lunch och festmat!