
![]() |
Tomat-ricottasoppa
Servera som förrätt eller gör en större sats och ät som huvudrätt.
|
|
![]() |
Tomat-ricottasoppa
Servera som förrätt eller gör en större sats och ät som huvudrätt.
|
![]() |

Tomat-ricottasoppa
Servera som förrätt eller gör en större sats och ät som huvudrätt.
1kg | Inhemska tomater |
1st | Stor gullök |
1st | Vitlök |
1st | Burk ricotta |
0,5 | Grönsaksbuljongtärning |
5dl | Vatten |
2msk | Chilisås |
Torkad basilika |
Salt |
Svartpeppar |
Citronpeppar |
Citronsaft |
2msk | Olivolja |
- Fräs den hackade löken och vitlöken i olja.
- Tillsätt de klyftade tomaterna, rör några gånger och tillsätt grönsaksbuljongen och vattnet. Låt koka under lock tills tomaterna är mogna.
- Lyft kastrullen av spisen när tomaterna är mjuka och kör med stavmixer tills soppan är slät. Blanda i ricottan, kryddorna och chilisåsen.