Tomat-ricottasoppa
Servera som förrätt eller gör en större sats och ät som huvudrätt.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
  • 1kg Inhemska tomater
  • 1st Stor gullök
  • 1st Vitlök
  • 1st Burk ricotta
  • 0,5 Grönsaksbuljongtärning
  • 5dl Vatten
  • 2msk Chilisås
  • Torkad basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Citronpeppar
  • Citronsaft
  • 2msk Olivolja
Instruktioner
  1. Fräs den hackade löken och vitlöken i olja.
  2. Tillsätt de klyftade tomaterna, rör några gånger och tillsätt grönsaksbuljongen och vattnet. Låt koka under lock tills tomaterna är mogna.
  3. Lyft kastrullen av spisen när tomaterna är mjuka och kör med stavmixer tills soppan är slät. Blanda i ricottan, kryddorna och chilisåsen.