
![]() |
Tranbär med lakrits-kolasås och havrevisp
Sura tranbär med en söt lakrits-kolasås gjord på färska dadlar och vispad havregrädde.
En traditionell efterrätt med en liten tvist.
|
|
![]() |
Tranbär med lakrits-kolasås och havrevisp
Sura tranbär med en söt lakrits-kolasås gjord på färska dadlar och vispad havregrädde.
En traditionell efterrätt med en liten tvist.
|
![]() |

Tranbär med lakrits-kolasås och havrevisp
Sura tranbär med en söt lakrits-kolasås gjord på färska dadlar och vispad havregrädde.
10st | Färska dadlar |
1,5dl | Krämig kokosmjölk |
1tsk | Rålakritspulver |
50ml | Havrevisp, eller vanlig vispgrädde |
2tsk | Honung |
2dl | Frysta tranbär |
Kanel att toppa med |
- Kärna ur dadlarna och mixa tillsammans med kokosmjölk i en stark mixer eller med en stavmixer.
- Det kan ta en stund innan du har en slät sås.
- Lägg till lakritspulver och rör om.
- Ställ i kylen.
- Vispa havregrädde och honung med en elvisp.
- Fungerar också med vanlig vispgrädde.
- Portionerna ut 1 msk tranbär i serveringsglas.
- Lägg på en klick grädde.
- Fortsätt med 2-3 msk kolasås och avsluta med en större klick grädde.
- Toppa med lite kanel.