Kasvisreseptit

Ugnsbakad batat med medelhavssmaker

Rätten som kan vara både ett tillbehör och en hel rätt!
(0)
(398)
Tulosta
Ugnsbatat
1kgBatat
2mskRypsolja
1tskSalt
1tsksocker
Svartpeppar
Medelhavsblandning
100gGröna oliver, urkärnade
100gSoltorkad tomat
1mskKapris
1stSchalottenlök, liten
0,5stSolo vitlök
1knippeOregano
2mskCitronolja
1mskLjus vinäger
Svartpeppar
  1. Ugnsbatat
  2. Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  3. Tvätta bataten med rotsaksborste.
  4. Skär på längden 8-10 stora klyftor.
  5. Blanda i en skål tillsammans kryddor.
  6. Stek i ugn ca 25-30 minuter, tills bataten mjuknar och får lite färg.
  7. Servera tillsammans med en blandning av medelhavsinläggningar tillsammans med lite färsk lök, olja, vinäger och oregano.
  8. Medelhavsblandning
  9. Skär oliver och soltorkad tomat i bitar.
  10. Finhacka schalottenlök, vitlök och oregano.
  11. Blanda härefter allt i en skål.
  12. Droppa blandningen över den nybakade bataten, klipp gärna över lite extra oregano.
JL
:Jens Lindstedt
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.