
![]() |
Ugnsbakad batat med medelhavssmaker
Rätten som kan vara både ett tillbehör och en hel rätt!
Vegansk medelhavsinspirerad rätt!
Ugnsbatat
Medelhavsblandning
|
Ugnsbatat
Medelhavsblandning
|
![]() |
Ugnsbakad batat med medelhavssmaker
Rätten som kan vara både ett tillbehör och en hel rätt!
Vegansk medelhavsinspirerad rätt!
|
![]() |

Ugnsbakad batat med medelhavssmaker
Rätten som kan vara både ett tillbehör och en hel rätt!
Ugnsbatat
1kg | Batat |
2msk | Rypsolja |
1tsk | Salt |
1tsk | Socker |
Svartpeppar |
Medelhavsblandning
100g | Gröna oliver, urkärnade |
100g | Soltorkad tomat |
1msk | Kapris |
1 st | Schalottenlök, liten |
1/2st | Solo vitlök |
1knippe | Oregano |
2 msk | Citronolja |
1msk | Ljus vinäger |
Svartpeppar |
Ugnsbatat
- Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
- Tvätta bataten med rotsaksborste.
- Skär på längden 8-10 stora klyftor.
- Blanda i en skål tillsammans kryddor.
- Stek i ugn ca 25-30 minuter, tills bataten mjuknar och får lite färg.
- Servera tillsammans med en blandning av medelhavsinläggningar tillsammans med lite färsk lök, olja, vinäger och oregano.
Medelhavsblandning
- Skär oliver och soltorkad tomat i bitar.
- Finhacka schalottenlök, vitlök och oregano.
- Blanda härefter allt i en skål.
- Droppa blandningen över den nybakade bataten, klipp gärna över lite extra oregano.