Fylld batat

Kategorier

Svårighetsgrad

Ugnsbakad batat med feta-, spenat- och bönfyllning

En mättande rätt bestående av ugnsbakade batathalvor fyllda med fetaost, spenat och svarta bönor.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Passar som så väl lunch som middag.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2st Batat á 300g
1st Gul lök
2st Vitlöksklyftor
1msk Valfri olja eller smör
1 påse Fryst spenat (150g)
1,5tsk Örtsalt
1krm Svartpeppar
380g Förkokta svarta bönor
200g Fetaost
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Halvera batat och placera med snittytan neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugnen i 30 minuter.
  4. Förbered under tiden fyllningen.
  5. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med valfri olja eller smör.
  6. Lägg till fryst spenat och låt tina under omrörning.
  7. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
  8. Skölj de svarta bönorna och rör ner i spenatblandningen.
  9. Smula fetaosten och lägg slutligen till den i stekpannan.
  10. Ta batathalvorna ur ugnen och gröp med hjälp av en sked ur en grop i mitten av varje halva.
  11. Rör ner det mjuka köttet som bli över i spenat- och fetaostblandningen.
  12. Fyll sedan batathalvorna med fyllningen och ställ i ugnen i ytterligare 5-10 minuter.
  13. Spara eventuell fyllning som inte ryms i halvorna.
  14. Servera gärna genast.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Kategorier

Svårighetsgrad

Ugnsbakad batat med feta-, spenat- och bönfyllning

En mättande rätt bestående av ugnsbakade batathalvor fyllda med fetaost, spenat och svarta bönor.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Passar som så väl lunch som middag.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2st Batat á 300g
1st Gul lök
2st Vitlöksklyftor
1msk Valfri olja eller smör
1 påse Fryst spenat (150g)
1,5tsk Örtsalt
1krm Svartpeppar
380g Förkokta svarta bönor
200g Fetaost
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Halvera batat och placera med snittytan neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugnen i 30 minuter.
  4. Förbered under tiden fyllningen.
  5. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med valfri olja eller smör.
  6. Lägg till fryst spenat och låt tina under omrörning.
  7. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
  8. Skölj de svarta bönorna och rör ner i spenatblandningen.
  9. Smula fetaosten och lägg slutligen till den i stekpannan.
  10. Ta batathalvorna ur ugnen och gröp med hjälp av en sked ur en grop i mitten av varje halva.
  11. Rör ner det mjuka köttet som bli över i spenat- och fetaostblandningen.
  12. Fyll sedan batathalvorna med fyllningen och ställ i ugnen i ytterligare 5-10 minuter.
  13. Spara eventuell fyllning som inte ryms i halvorna.
  14. Servera gärna genast.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Svårighetsgrad

Fylld batat
Ugnsbakad batat med feta-, spenat- och bönfyllning
En mättande rätt bestående av ugnsbakade batathalvor fyllda med fetaost, spenat och svarta bönor.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Kategorier

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

2st Batat á 300g
1st Gul lök
2st Vitlöksklyftor
1msk Valfri olja eller smör
1 påse Fryst spenat (150g)
1,5tsk Örtsalt
1krm Svartpeppar
380g Förkokta svarta bönor
200g Fetaost

Ohjeet

  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Halvera batat och placera med snittytan neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugnen i 30 minuter.
  4. Förbered under tiden fyllningen.
  5. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med valfri olja eller smör.
  6. Lägg till fryst spenat och låt tina under omrörning.
  7. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
  8. Skölj de svarta bönorna och rör ner i spenatblandningen.
  9. Smula fetaosten och lägg slutligen till den i stekpannan.
  10. Ta batathalvorna ur ugnen och gröp med hjälp av en sked ur en grop i mitten av varje halva.
  11. Rör ner det mjuka köttet som bli över i spenat- och fetaostblandningen.
  12. Fyll sedan batathalvorna med fyllningen och ställ i ugnen i ytterligare 5-10 minuter.
  13. Spara eventuell fyllning som inte ryms i halvorna.
  14. Servera gärna genast.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Nässelsoppa
Nässelsoppa med chili

Har du inte provat på nässelsoppa förr så gör det!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Ärthummus
Ärthummus

Servera som tillbehör till sallader eller som grönsaksdipp.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Pastasallad
Pastasallad med paprika, tomat & fetaost

Du får lätt portionen glutenfri genom att välja glutenfri pasta.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Vegan Tofu Tandoori
Vegan Tofu Tandoori

Passar som både lunch och middag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Potatis- och gurksallad
Potatis- och gurksallad

Servera som tillbehör till exempelvis grillat.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tortillapizza
Snabba tortillapizzor med körsbärstomat & spetspaprika

Snabba småpizzor.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Mozzarellatomater
Mozzarellatomater

Läckert till förrätt eller som tapas!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!