Fylld batat

Ugnsbakad batat med feta-, spenat- och bönfyllning

En mättande rätt bestående av ugnsbakade batathalvor fyllda med fetaost, spenat och svarta bönor.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Passar som så väl lunch som middag.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2st Batat á 300g
1st Gul lök
2st Vitlöksklyftor
1msk Valfri olja eller smör
1 påse Fryst spenat (150g)
1,5tsk Örtsalt
1krm Svartpeppar
380g Förkokta svarta bönor
200g Fetaost
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Halvera batat och placera med snittytan neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugnen i 30 minuter.
  4. Förbered under tiden fyllningen.
  5. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med valfri olja eller smör.
  6. Lägg till fryst spenat och låt tina under omrörning.
  7. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
  8. Skölj de svarta bönorna och rör ner i spenatblandningen.
  9. Smula fetaosten och lägg slutligen till den i stekpannan.
  10. Ta batathalvorna ur ugnen och gröp med hjälp av en sked ur en grop i mitten av varje halva.
  11. Rör ner det mjuka köttet som bli över i spenat- och fetaostblandningen.
  12. Fyll sedan batathalvorna med fyllningen och ställ i ugnen i ytterligare 5-10 minuter.
  13. Spara eventuell fyllning som inte ryms i halvorna.
  14. Servera gärna genast.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Ugnsbakad batat med feta-, spenat- och bönfyllning

En mättande rätt bestående av ugnsbakade batathalvor fyllda med fetaost, spenat och svarta bönor.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Passar som så väl lunch som middag.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2st Batat á 300g
1st Gul lök
2st Vitlöksklyftor
1msk Valfri olja eller smör
1 påse Fryst spenat (150g)
1,5tsk Örtsalt
1krm Svartpeppar
380g Förkokta svarta bönor
200g Fetaost
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Halvera batat och placera med snittytan neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugnen i 30 minuter.
  4. Förbered under tiden fyllningen.
  5. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med valfri olja eller smör.
  6. Lägg till fryst spenat och låt tina under omrörning.
  7. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
  8. Skölj de svarta bönorna och rör ner i spenatblandningen.
  9. Smula fetaosten och lägg slutligen till den i stekpannan.
  10. Ta batathalvorna ur ugnen och gröp med hjälp av en sked ur en grop i mitten av varje halva.
  11. Rör ner det mjuka köttet som bli över i spenat- och fetaostblandningen.
  12. Fyll sedan batathalvorna med fyllningen och ställ i ugnen i ytterligare 5-10 minuter.
  13. Spara eventuell fyllning som inte ryms i halvorna.
  14. Servera gärna genast.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Fylld batat
Ugnsbakad batat med feta-, spenat- och bönfyllning
En mättande rätt bestående av ugnsbakade batathalvor fyllda med fetaost, spenat och svarta bönor.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

2st Batat á 300g
1st Gul lök
2st Vitlöksklyftor
1msk Valfri olja eller smör
1 påse Fryst spenat (150g)
1,5tsk Örtsalt
1krm Svartpeppar
380g Förkokta svarta bönor
200g Fetaost

Ohjeet

  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Halvera batat och placera med snittytan neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugnen i 30 minuter.
  4. Förbered under tiden fyllningen.
  5. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med valfri olja eller smör.
  6. Lägg till fryst spenat och låt tina under omrörning.
  7. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
  8. Skölj de svarta bönorna och rör ner i spenatblandningen.
  9. Smula fetaosten och lägg slutligen till den i stekpannan.
  10. Ta batathalvorna ur ugnen och gröp med hjälp av en sked ur en grop i mitten av varje halva.
  11. Rör ner det mjuka köttet som bli över i spenat- och fetaostblandningen.
  12. Fyll sedan batathalvorna med fyllningen och ställ i ugnen i ytterligare 5-10 minuter.
  13. Spara eventuell fyllning som inte ryms i halvorna.
  14. Servera gärna genast.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Krämig pumpa- & paprikasoppa
Krämig pumpa- & paprikasoppa

Servera med lite grädde och färsk timjan.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!