Fylld batat

Ugnsbakad batat med feta-, spenat- och bönfyllning

En mättande rätt bestående av ugnsbakade batathalvor fyllda med fetaost, spenat och svarta bönor.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Passar som så väl lunch som middag.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2st Batat á 300g
1st Gul lök
2st Vitlöksklyftor
1msk Valfri olja eller smör
1 påse Fryst spenat (150g)
1,5tsk Örtsalt
1krm Svartpeppar
380g Förkokta svarta bönor
200g Fetaost
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Halvera batat och placera med snittytan neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugnen i 30 minuter.
  4. Förbered under tiden fyllningen.
  5. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med valfri olja eller smör.
  6. Lägg till fryst spenat och låt tina under omrörning.
  7. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
  8. Skölj de svarta bönorna och rör ner i spenatblandningen.
  9. Smula fetaosten och lägg slutligen till den i stekpannan.
  10. Ta batathalvorna ur ugnen och gröp med hjälp av en sked ur en grop i mitten av varje halva.
  11. Rör ner det mjuka köttet som bli över i spenat- och fetaostblandningen.
  12. Fyll sedan batathalvorna med fyllningen och ställ i ugnen i ytterligare 5-10 minuter.
  13. Spara eventuell fyllning som inte ryms i halvorna.
  14. Servera gärna genast.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Ugnsbakad batat med feta-, spenat- och bönfyllning

En mättande rätt bestående av ugnsbakade batathalvor fyllda med fetaost, spenat och svarta bönor.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Passar som så väl lunch som middag.

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

2st Batat á 300g
1st Gul lök
2st Vitlöksklyftor
1msk Valfri olja eller smör
1 påse Fryst spenat (150g)
1,5tsk Örtsalt
1krm Svartpeppar
380g Förkokta svarta bönor
200g Fetaost
  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Halvera batat och placera med snittytan neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugnen i 30 minuter.
  4. Förbered under tiden fyllningen.
  5. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med valfri olja eller smör.
  6. Lägg till fryst spenat och låt tina under omrörning.
  7. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
  8. Skölj de svarta bönorna och rör ner i spenatblandningen.
  9. Smula fetaosten och lägg slutligen till den i stekpannan.
  10. Ta batathalvorna ur ugnen och gröp med hjälp av en sked ur en grop i mitten av varje halva.
  11. Rör ner det mjuka köttet som bli över i spenat- och fetaostblandningen.
  12. Fyll sedan batathalvorna med fyllningen och ställ i ugnen i ytterligare 5-10 minuter.
  13. Spara eventuell fyllning som inte ryms i halvorna.
  14. Servera gärna genast.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Fylld batat
Ugnsbakad batat med feta-, spenat- och bönfyllning
En mättande rätt bestående av ugnsbakade batathalvor fyllda med fetaost, spenat och svarta bönor.
Votes: 1
Betyg: 5
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

2st Batat á 300g
1st Gul lök
2st Vitlöksklyftor
1msk Valfri olja eller smör
1 påse Fryst spenat (150g)
1,5tsk Örtsalt
1krm Svartpeppar
380g Förkokta svarta bönor
200g Fetaost

Ohjeet

  1. Värm ugnen till 175° varmluft.
  2. Halvera batat och placera med snittytan neråt på en plåt med bakplåtspapper.
  3. Rosta i ugnen i 30 minuter.
  4. Förbered under tiden fyllningen.
  5. Hacka lök och vitlök och fräs i en stekpanna med valfri olja eller smör.
  6. Lägg till fryst spenat och låt tina under omrörning.
  7. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
  8. Skölj de svarta bönorna och rör ner i spenatblandningen.
  9. Smula fetaosten och lägg slutligen till den i stekpannan.
  10. Ta batathalvorna ur ugnen och gröp med hjälp av en sked ur en grop i mitten av varje halva.
  11. Rör ner det mjuka köttet som bli över i spenat- och fetaostblandningen.
  12. Fyll sedan batathalvorna med fyllningen och ställ i ugnen i ytterligare 5-10 minuter.
  13. Spara eventuell fyllning som inte ryms i halvorna.
  14. Servera gärna genast.

Kock:

Nathalie AurénNathalie Aurén

Testa som följande

Rödbetssmoothie
Rödbetssmoothie

En färggrann hälsobomb fullproppad med vitaminer.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Avokado- & tomatsandwich
Avokado- & tomatsandwich

Det perfekta mellanmålet!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Detoxsmoothie
Detoxsmoothie

En fräsch och utrensande smoothie med gurka, kokosvatten, ingefära och lime.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Rostade ugnsgrönsaker
Ugnsrostad grönsaker

Rostade ugnsgrönsaker som sådana eller med tillbehör.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolibiffar
Broccolibiffar med ost och paprika

Vegetariska biffar som får lite sting genom att riva tex chiliost

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Galette
Galette med tomat och rödbeta

En vacker och smakrik galette.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Nötchoklad med saltkaramell
Julens bästa nötchoklad

Till kaffet eller efterrättsbordet.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikasallad
Paprika- & kikärtssallad