
![]() |
Ugnspasta med feta
Poppispastan, och inte utan anledning! Feta som är gjord i ugnen, olovligt mycket olivolja, chili och körsbärstomater som mjuknat i ugnen. Av dessa ingredienser får du en sås till din pasta som av sig själv.
Pastan som spritt sig på sociala medier, enkelt och snabbt till vardag och fest!
|
|
![]() |
Ugnspasta med feta
Poppispastan, och inte utan anledning! Feta som är gjord i ugnen, olovligt mycket olivolja, chili och körsbärstomater som mjuknat i ugnen. Av dessa ingredienser får du en sås till din pasta som av sig själv.
Pastan som spritt sig på sociala medier, enkelt och snabbt till vardag och fest!
|
![]() |

Ugnspasta med feta
Poppispastan, och inte utan anledning! Feta som är gjord i ugnen, olovligt mycket olivolja, chili och körsbärstomater som mjuknat i ugnen. Av dessa ingredienser får du en sås till din pasta som av sig själv.
250 g | Pasta |
200g | Feta |
1dl | Olivolja |
1/2st | Chili |
2askar | Körsbärstomater |
1nypa | Salt |
1 kruka | Basilika |
- Ringla lite olivolja på botten av en ugnsform. Placera fetan hel i formen. Lägg en liten chili ovanpå fetan. Ringla på rikligt med olivolja. Lägg körsbärstomaterna i formen och snurra dem i olivoljan. Tillsätt peppar från en pepparkvarn ovanpå och slutligen strö på en nypa salt.
- Grädda i ugnens mitt i 200 grader i 15 minuter. Öka värmen på ugnen till 225 grader och ändra till grilläge på ugnen. Lyft formen till övre delen av ugnen och grädda ännu ca 10 minuter. Obs! Följ med gräddningen, den beror på ugnen.
- Koka pasta enligt instruktionerna på förpackningen. Om du använder dig av klaskörsbärstomater så ta bort klasen. Söndra ugnsfetan lite och blanda ner hela innehållet från formen i pastan. Servera med basilika.