Ugnspasta med feta

Poppispastan, och inte utan anledning! Feta som är gjord i ugnen, olovligt mycket olivolja, chili och körsbärstomater som mjuknat i ugnen. Av dessa ingredienser får du en sås till din pasta som av sig själv.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Pastan som spritt sig på sociala medier, enkelt och snabbt till vardag och fest!

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

250 g Pasta
200g Feta
1dl Olivolja
1/2st Chili
2askar Körsbärstomater
1nypa Salt
1 kruka Basilika
  1. Ringla lite olivolja på botten av en ugnsform. Placera fetan hel i formen. Lägg en liten chili ovanpå fetan. Ringla på rikligt med olivolja. Lägg körsbärstomaterna i formen och snurra dem i olivoljan. Tillsätt peppar från en pepparkvarn ovanpå och slutligen strö på en nypa salt.
  2. Grädda i ugnens mitt i 200 grader i 15 minuter. Öka värmen på ugnen till 225 grader och ändra till grilläge på ugnen. Lyft formen till övre delen av ugnen och grädda ännu ca 10 minuter. Obs! Följ med gräddningen, den beror på ugnen.
  3. Koka pasta enligt instruktionerna på förpackningen. Om du använder dig av klaskörsbärstomater så ta bort klasen. Söndra ugnsfetan lite och blanda ner hela innehållet från formen i pastan. Servera med basilika.

Kock:

Jenni HäyrinenJenni Häyrinen

Testa som följande

Ugnspasta med feta

Poppispastan, och inte utan anledning! Feta som är gjord i ugnen, olovligt mycket olivolja, chili och körsbärstomater som mjuknat i ugnen. Av dessa ingredienser får du en sås till din pasta som av sig själv.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Pastan som spritt sig på sociala medier, enkelt och snabbt till vardag och fest!

 

Portioner

Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

250 g Pasta
200g Feta
1dl Olivolja
1/2st Chili
2askar Körsbärstomater
1nypa Salt
1 kruka Basilika
  1. Ringla lite olivolja på botten av en ugnsform. Placera fetan hel i formen. Lägg en liten chili ovanpå fetan. Ringla på rikligt med olivolja. Lägg körsbärstomaterna i formen och snurra dem i olivoljan. Tillsätt peppar från en pepparkvarn ovanpå och slutligen strö på en nypa salt.
  2. Grädda i ugnens mitt i 200 grader i 15 minuter. Öka värmen på ugnen till 225 grader och ändra till grilläge på ugnen. Lyft formen till övre delen av ugnen och grädda ännu ca 10 minuter. Obs! Följ med gräddningen, den beror på ugnen.
  3. Koka pasta enligt instruktionerna på förpackningen. Om du använder dig av klaskörsbärstomater så ta bort klasen. Söndra ugnsfetan lite och blanda ner hela innehållet från formen i pastan. Servera med basilika.

Kock:

Jenni HäyrinenJenni Häyrinen

Testa som följande

Ugnspasta med feta
Poppispastan, och inte utan anledning! Feta som är gjord i ugnen, olovligt mycket olivolja, chili och körsbärstomater som mjuknat i ugnen. Av dessa ingredienser får du en sås till din pasta som av sig själv.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Recept

250 g Pasta
200g Feta
1dl Olivolja
1/2st Chili
2askar Körsbärstomater
1nypa Salt
1 kruka Basilika

Ohjeet

  1. Ringla lite olivolja på botten av en ugnsform. Placera fetan hel i formen. Lägg en liten chili ovanpå fetan. Ringla på rikligt med olivolja. Lägg körsbärstomaterna i formen och snurra dem i olivoljan. Tillsätt peppar från en pepparkvarn ovanpå och slutligen strö på en nypa salt.
  2. Grädda i ugnens mitt i 200 grader i 15 minuter. Öka värmen på ugnen till 225 grader och ändra till grilläge på ugnen. Lyft formen till övre delen av ugnen och grädda ännu ca 10 minuter. Obs! Följ med gräddningen, den beror på ugnen.
  3. Koka pasta enligt instruktionerna på förpackningen. Om du använder dig av klaskörsbärstomater så ta bort klasen. Söndra ugnsfetan lite och blanda ner hela innehållet från formen i pastan. Servera med basilika.

Kock:

Jenni HäyrinenJenni Häyrinen

Testa som följande

Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp
Höstsoppa med pumpa, paprika och svamp

Värmande soppa med mycket smak.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Halloumipytt med grönsaker & pesto
Halloumipytt med grönsaker & pesto

Servera som sådan eller som tillbehör till andra rätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Broccolisallad
Broccolisallad med tomat & kapris

Servera som tillbehör till varmrätter.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat toast
Tomat toast

Servera som förrätt eller som snack på antingen fest eller vardag.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Krämig pumpa- & paprikasoppa
Krämig pumpa- & paprikasoppa

Servera med lite grädde och färsk timjan.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomat & zucchinigratäng med fetaost
Tomat & zucchinigratäng med fetaost

Serveras varm som tillbehör till huvudrätten eller som förrätt.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Äppelpaj
Äppelsmulpaj med två ingredienser

Servera med en klick grädde eller vaniljglass.

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Picklad rödlök med chili
Picklad rödlök med chili

Löken är klar att serveras efter ett par timmar, håller 1-2 veckor i kylskåp.

Votes: 0
Betyg: 0
You: