Kasvisreseptit

Vardagsgryta

En gryta gjord på bönor eller linser samt inhemska rotsaker.
(0)
(79)
Tulosta
1mskVegetabilisk olja (olivolja)
1stLök, hackad
3stMorot, hackad
1,5lVatten
1skivaSkalad ingefära
4dlPärlgryn
1,5tskSalt
2dlBönor eller linser
1stPurjolök
2tskFärsk gräslök
2tskFärsk persilja
1tskPaprikapulver
1tskGurkmeja (pulver)
1-2dlNötter (tex cashew
  1. Hantera bönorna/linserna enligt instruktioner (blötlägg, koka, tillred)
  2. Bryn löken och morötterna i en kastrull med olja och tillsätt vatten.
  3. Då vattnet kokar, tillsätt ingefära och grynen. Låt koka och tillsätt salt och de andra ingredienserna.
  4. Koka enligt grynens kokningstid.
  5. Ingefäraskivan kan lämnas oäten då kommer emot på tallriken.
AN
:Aerikkala Niki
Jaa FacebookissaJaa TwitterissäJaa LinkedinissäKopioi linkkiJaa PinterestissäiJaa WhatsappissaJaa sähköpostilla
TulostaTulosta tai tallenna pdf
(0)

Tipsa oss om ditt bästa vegerecept

Har du ett vegetariskt recept som alla borde testa? Skicka det goda vidare genom att dela med dig av din hemlighet på Kasvisreseptit.fi -sajten.

Du kan logga in och mata in ditt recept genom att klicka nedan.