Världens bästa tomatpasta
Använd inhemska rödmogna tomater med hög sötma och smak.
Portioner
4
Portioner
4
Ingredienser
Sås
  • 2st Gulllök
  • 4st Vitlöksklyftor
  • 1msk Finhackad rosmarin
  • 1/2dl Solrosolja
  • 2askar Inhemska körsbärstomater
  • 2dl Vatten
  • 2msk Balsamvinäger
  • 1msk Honung
  • 1tsk Fänkolsfrön
  • Havssalt
  • Svartpeppar från kvarnen
Pasta
  • 400g Torr pasta
Instruktioner
Sås
  1. Finhacka löken och rosmarinen, krossa vitlöken.
  2. Glasera lökarna och rosmarinen mjuka i olja.
  3. Tillsätt resten av såsingredienserna.
  4. Reducera till en sås i 20 minuter, krossa tomaterna delvis under kokningen så att resultatet blir saftigt och sexigt – och binder pastan utmärkt.
Pasta
  1. Välj glutenfri pasta eller breda risnudlar (fungerar utmärkt som pasta)
  2. Koka pastan färdig enligt anvisningen på paketet och blanda med såsen.
  3. Servera genast.
Receptanteckningar

En sötsur tomatsås som hänför alla gäster – nam nam!