
![]() |
Vegansk banankaka
En kraftig choklad- och banankaka gjord på kokosolja, kokossocker och valnötter!
Vegansk banankaka med valnötter
|
|
![]() |
Vegansk banankaka
En kraftig choklad- och banankaka gjord på kokosolja, kokossocker och valnötter!
Vegansk banankaka med valnötter
|
![]() |

Vegansk banankaka
En kraftig choklad- och banankaka gjord på kokosolja, kokossocker och valnötter!
3dl | Specialvetemjöl |
1dl | Kakao |
1,5tsk | Bakpulver |
0,5tsk | Salt |
1tsk | Vaniljsocker |
1dl | Kokossocker |
0,75dl | Ljus sirap |
80g | Kokosolja |
2st | Mogna bananer |
1dl | Krossade valnötter |
1dl | Vatten |
100g | Mörk vegansk choklad |
- Blanda de torra ingredienserna mjöl, kakao, bakpulver, salt, vaniljsocker, kokossocker och valnötter i en skål.
- Värm kokosoljan snabbt i mikrovågsugn så den blir flytande, blanda tillsammans med mosade bananer, sirap och vatten.
- Blanda båda skålarna väl skilt för sig, blanda sedan ihop allt till en blandning.
- Sätt blandningen i en pajform täckt med bakplåtspapper, hacka chokladen grovt och strö över på ytan.
- Grädda i 175 grader varmluft i 26-28 minuter.
- Låt svalna och servera med t.ex vegansk glass samt lite extra valnötter.