Vegansk Borsjtj

Vegansk Borsjtj

Borsjtj är en rödbetsbaserad soppa som ofta förknippas med Östeuropa och finns i olika versioner. Detta recept är helt veganskt om du serverar soppan med t.ex en klick vegansk majonnäs.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Vegansk Borsjtj, one-pot recept!

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

400g Rödbeta
300g Morot
300g Potatis
200g Palsternacka
1st Lök, gul
1st Solo vitlök
40g Purjo
150g Vitkål
2st Buljongtärningar
3st Lagerblad
1/2tsk Salt
Svartpeppar, grovmalen
Till servering
1-2msk Vinäger
10g Persilja, färsk
Vegansk majonäs
  1. Skala rotsakerna och skär i bitar. Skala och finhacka vitlöken samt den gula löken.
  2. Skär ett snitt i purjon och tvätta den väl.
  3. Skär vitkålen i strimlor.
  4. Sätt alla dessa ingredienser i 2-3 liters kastrull, fyll på med vatten så att grönsakerna täcks.
  5. Tillsätt buljongen, lagerbladen, saltet och pepparn.
  6. Koka upp, låt småputtra ca 30 minuter.
Till servering
  1. Rör ner vinäger efter eget tycke och smak, soppan skall ha en tydlig syrlighet.
  2. Hacka persiljan, och vänd ner även den i soppan.
  3. Servera med en klick vegansk majonnäs i sopptallriken.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Vegansk Borsjtj

Borsjtj är en rödbetsbaserad soppa som ofta förknippas med Östeuropa och finns i olika versioner. Detta recept är helt veganskt om du serverar soppan med t.ex en klick vegansk majonnäs.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
 

Lägg till i inköpslistan

 
Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle

Vegansk Borsjtj, one-pot recept!

 

Portioner

portioner
Tulosta resepti

Recept

Ohjeet

400g Rödbeta
300g Morot
300g Potatis
200g Palsternacka
1st Lök, gul
1st Solo vitlök
40g Purjo
150g Vitkål
2st Buljongtärningar
3st Lagerblad
1/2tsk Salt
Svartpeppar, grovmalen
Till servering
1-2msk Vinäger
10g Persilja, färsk
Vegansk majonäs
  1. Skala rotsakerna och skär i bitar. Skala och finhacka vitlöken samt den gula löken.
  2. Skär ett snitt i purjon och tvätta den väl.
  3. Skär vitkålen i strimlor.
  4. Sätt alla dessa ingredienser i 2-3 liters kastrull, fyll på med vatten så att grönsakerna täcks.
  5. Tillsätt buljongen, lagerbladen, saltet och pepparn.
  6. Koka upp, låt småputtra ca 30 minuter.
Till servering
  1. Rör ner vinäger efter eget tycke och smak, soppan skall ha en tydlig syrlighet.
  2. Hacka persiljan, och vänd ner även den i soppan.
  3. Servera med en klick vegansk majonnäs i sopptallriken.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Vegansk Borsjtj
Vegansk Borsjtj
Borsjtj är en rödbetsbaserad soppa som ofta förknippas med Östeuropa och finns i olika versioner. Detta recept är helt veganskt om du serverar soppan med t.ex en klick vegansk majonnäs.
Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tulosta resepti

Lägg till i inköpslistan

Lisää ostoslistalle
Resepti lisätty ostoslistalle
portioner

Recept

400g Rödbeta
300g Morot
300g Potatis
200g Palsternacka
1st Lök, gul
1st Solo vitlök
40g Purjo
150g Vitkål
2st Buljongtärningar
3st Lagerblad
1/2tsk Salt
Svartpeppar, grovmalen
Till servering
1-2msk Vinäger
10g Persilja, färsk
Vegansk majonäs

Ohjeet

  1. Skala rotsakerna och skär i bitar. Skala och finhacka vitlöken samt den gula löken.
  2. Skär ett snitt i purjon och tvätta den väl.
  3. Skär vitkålen i strimlor.
  4. Sätt alla dessa ingredienser i 2-3 liters kastrull, fyll på med vatten så att grönsakerna täcks.
  5. Tillsätt buljongen, lagerbladen, saltet och pepparn.
  6. Koka upp, låt småputtra ca 30 minuter.
Till servering
  1. Rör ner vinäger efter eget tycke och smak, soppan skall ha en tydlig syrlighet.
  2. Hacka persiljan, och vänd ner även den i soppan.
  3. Servera med en klick vegansk majonnäs i sopptallriken.

Kock:

Jens LindstedtJens Lindstedt

Testa som följande

Smördegsknyten
Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Smördegsknyten med tomat, feta & basilika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Gurk-gazpacho
Gurk-gazpacho med lime och ingefära

En kall gurk-gazpacho till förrätt!

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Paprikapasta
Pasta med krämig paprikasås

Krämig pastasås med inhemsk spetspaprika

Votes: 0
Betyg: 0
You:
Betygsätt detta recept!
Tomatsalsa
Tomatsalsa

Servera med tortillachips eller som tillbehör till tacos eller tortillas.